MIN STIL - TOVE CASTOR

10×10 FRIENDS CAPSULE COMPLETE

10×10 friends = 10 dagar – 10 plagg inkl skor – 10 outfits.

Nu är #10x10friends över för denna för mig, första gång.
Jag bestämde mig på kort varsel att hoppa på 10×10-utmaningen som cirkulerar på Instagram. Jag har ju tidigare varit och nosat på capsule wardrobe, vilket innebär 37 plagg inkl skor i perioder om ca 3 månader, fyra säsonger per år. 10×10 är som en liten microkapsel på en mer begänsad tid.

Detta är de 10 plagg/skor jag valde i min 10:a:

  1. Svart cashmeretröja från Soft Goat
  2. Omlottklänning med orange print från Ganni*
  3. Svart Klänning House of Dagmar
  4. Omlottklänning Leopard från Ganni*
  5. Svart enfärgad t-shirt från Other Stories
  6. Svart t-shirt med tryck från Ida Klamborn
  7. Rosa kostymbyxa från Ganni*
  8. Svart kostymbyxa från H&M
  9. Svarta mockasneaksers från Rodebjer*
  10. Svarta boots från Twist&Tango

Det går ju inte att komma ifrån att jag nästan alltid tänker på min garderob, vad som går att kombinera med varandra och nästan inget plagg kommer in om jag inte ser att det går att kombinera med flera av de plagg jag redan har och faller jag ändå för att köpa något som inte passar in betyder det oftast fler kompletterande köp. Utan att tänka på det bygger jag upp min garderob som mindre kapslar. 

Det betyder att jag redan innan dessa tio dagar hade planerat alla 10 outfits. Så inget är egentligen en slump. Mina 10 dagar var heller inte vilka vanliga 10 dagar som helst. Perioden innehöll allt från en long påskhelg, en vanlig helg och födelsedagskalas.  

Kul har det varit!

Vist har det varit kul. Konceptet påminner mycket om ett stylinguppdrag där man måste tänkt på allt eftersom man bara har de plagg man plockat att tillgå när det väl ska sätta igång med fotograferandet alt en resa med begränsat utrymme för bagage. man kan lära sig hur mycket som helst om sig själv, om sin stil och om sin garderob genom att bara sätta igång.

Jag tror att den här typen av utmaningar är till för att man skal tänka utanför boxen och hitta nya kombinationer och det gör man ju faktiskt ändå, även om man planerar i förväg…och som i detta fallet faktiskt planerat de flesta kombinationer redan vid köpet. Detta gjorde faktiskt att jag till just den här utmaningen direkt identifierade två pusselbitar som jag faktist saknade. Men självklart var det en del pusslande med valen ändå. F aktum är att jag faktisk bytte ut ett plagg efter halva tiden. Jag bytte ut ett par utsvängda jeans mot leopardklänningen vilket gjorde att jag ändå planerade om min redan färdigplanerade utmaning. 

Så hur skulle jag välja om jag idag stod och skulle välja 10 nya plagg?

Jag är överlag väldigt nöjd och skulle nog inte göra något annorlunda när jag ser tillbaka i backspegeln men skulle jag ge mig in i detta igen skulle jag kanske inte tagit två svarta t-shirts. Vilken en av dem faktisk var ett av de plagg jag köpte för att jag inbillade mig att jag behövde den för att få ihop det. haha
Visserligen älskar jag svarta t-shirts men jag hade klarat mig utmärkt på en svart med tryck. Istället borde jag ha valt en blus eller ytterligare en tröja. En blus med det där lilla extra att bära till byxorna.

Nästa gång?

Det kommer alldeles säkert att bli en nästa gång. Jag kan redan nu tänka på flera teman. jag skulle gärna göra en Black 10×10 eller en 10×10 på båten.

Vad tycker ni?
Lyckades jag bra?
Vilken är er favorit av de 10 outfits jag fick ihop?

 

*Inlägget innehåller klickbara shoppinglänkar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *