ÅSA SCHWARZ DE 7 NYCKLARNA

De 7 nycklarna av Åsa Schwarz

Rebecka vaknar av att en pistol pressas mot huvudet och att någon väser ”The key” i örat. I rummet bredvid sover hennes två barn. Rebecka är en av sju internationella IT-profiler som bär nyckeln till internet. De träffas en gång i kvartalet i Washington för att uppdatera systemet som styr trafiken på internet. Om de inte gör det, kommer nätet gå ner och alla moderna samhällen gå under.

När nyckelbärare efter nyckelbärare blir utsatta för attentat, förstår Rebecka att hon måste gå under jorden. Med sina extrema hackerkunskaper gör Rebecka och hennes följeslagare allt för att lösa gåtan. Spåren pekar åt alla håll: kinesiska underrättelsetjänsten, nynazistiska organisationer och NSA.

————

Den här boken var sådär. Oerhört skrämmande ur perspektivet att det är så lätt att rasera allt vi har eller kompromettera det vi vet genom några inte allt för avancerade drag. Inte riktigt lika bra ur berättandeperspektiv, där jag uppfattade att storyn i delar var lite tunn och/eller för fantasifull. Hur man väljer ut dem som ska ta hand om dessa viktiga nycklar och vilka åtgärder som genomförs för att säkerställa de individernas säkerhet känns helt osannolikt och jag väljer att tro att de delarna är rent påhittade 😑.

Betyg 3 av 5.

Kvinnan bakom boktipsen:

Kicki som är en alldeles vanlig kvinna i 40-årsåldern som till vardags funderar kring samhällets brottsförebyggande och hur man kan samverka på bästa sätt. Man och två barn upptar det mesta av fritiden men om det finns tid över spenderas den med fördel på böcker (och då mestadels deckare och fantasy) tv-serier, tv-spel och stickningar.

Written By
More from Tove Castor

BEAUTY BAR MED ANASTASIA BEVERLY HILLS

Anastasia Beverly Hills har gjort ögonbrynen till sin hjärtefråga. Igår eftermiddag bjöd Presskontakterna...
Read More

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *