BRÖDPINNAR MED ROSMARIN, OLIVOLJA & FLINGSALT

En ledig dag hemma i regnet förra veckan passade jag på att baka brödpinnar till kvällens charkbricka. Rosmarin, olivolja och flingsalt känns som höstens måsten! 

Ingredienser:

  • 25 g jäst (1/2 paket)
  • 3 dl vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk salt
  • 1 dl dinkelmjöl 
  • 7-9 dl vetemjöl

Smaksättning:

  • olivolja
  • flingsalt
  • 1-2 msk rosmarin

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke och lös upp jästen med det ljumna vattnet.
  2. Tillsätt olivolja, salt och dinkelmjöl.
  3. Blanda i vetemjölet (lite i taget) och arbeta degen smidig i 10 min.
  4. Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
  5. Ta upp degen och dela den i tre delar. Kavla ut varje del på mjölad arbetsbänk till en rektangel, ca 2 cm tjock, och lägg på bakplåtspapper.
  6. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Ringla över olivolja och strö över flingsalt och rosmarin.
  8. Grädda i 15-20 minuter eller tills brödet fått en gyllenbrun färg.
  9. Klipp brödet i remsor direkt och låt sedan svalna. 

TIPS! Vill du ha matigare brödsticks så tillsätt soltorkade tomater, fetaost eller kärnfria oliver innan gräddning!

More from Calvin och Linus

PHANTOM OF THE OPERA

Igår grävde vi fram vår kulturella sida och gick på Fantomen på...
Read More

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *