BRÖLLOPSSTYLING NR 1

Igår gästade jag Tove och Karin i veckans avsnitt av Visualistpodden. Har ni inte redan lyssnat på avsnittet hittar ni det här.
Jag berättade att jag stylat två stycken inspirationsplåtningar med bröllopstema, och lovade att jag skulle leta fram bilderna och visa upp här.

Jag har så himla många bilder att visa er, men jag börjar i kronologisk ordning och med inredningsstylingen på första fotograferingen. 

Första fotograferingen jag stylade på var för Retrobröllop by Bohuslän. Två stycken tjejer hade kommit över en uppsjö av fantastiska gamla vintage bröllopsklänningar och startade upp en verksamhet för uthyrning av klänningarna. Du kan också komma och prova klänningarna på möhippan, lyssna på 20-talsmusik och dricka bubbel med tjejerna i deras showroom.

Fotograferingen höll till på Hönö utanför Göteborg hemma hos en av grundarna till Retrobröllop by Bohuslän. Ett fantastisk skärgårdshus med punschveranda och allt man kan önska sig för en plåtning i vintageanda.

Vi kom fram till huset kvällen innan fotograferingen och jag började direkt med att styla upp matsalen. Ny taklampa åkte upp, tavlor flyttades runt och grunden för dukningen sattes. Tjejerna hade gjort ett fantastiskt jobb med alla förberedelser och släpat allt man kunde tänka sig behöva till stylingen så det redan fanns på plats.

Dukningen var enkel med Simon Gate-glas, stilrena silverbestick, linneservetter och det blommönstrade porslinet med guldkant var den enda utstickande detaljen. 

Adderade robusta detaljer i form av böcker, fickur, mässingsljusstakar, plåtburk, draperade pärlhalsband och en massa olika sorters fjädrar. Tårtan är gjord av Sanna’s Tårtor.

Bordet av vitmålade plankor som borsskiva och med symaskinsunderreden fanns redan på plats i matsalen. För att det inte skulle bli allt för kalt och för att få in lite textilier i dukningen, lånade jag en gammal brudslöja av tjejerna som jag lät löpa längs hela bordet. Kronan på verket var det busiga blomsterarrangemanget av floristen Linnéa

Jag älskar allt som Linnea från The Wild Rose gör med sina blommor. Perfekta balansen mellan det romantiska bohemiska. Jag blir själv sugen på att gifta mig direkt!

 

Miss Papperista hade gjort inbjudnings- och placeringskort. Önskar så mycket att jag var duktig på kalligrafi. Tänk vad mycket det gör med en snygg handstil. Det behövs inte så mycket mer än så.

Fotorafen är Isabelle Hesselberg från 2 Brides som blivit utnämnd till en av världens bästa bröllopsfotografer, vilket man kan första i och med bilderna.

Jag har som sagt så många fler bilder att visa upp, men här är ett första inlägg iallafall!

 

 

Tags from the story
, , , ,
More from Calvin och Linus

VÄSTKUSTEN

Jag fortsätter ledigheten på västkusten! Äntligen fick Calvin lite ledigt också, så...
Read More

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *