DAGS FÖR GLÖGGEN ATT SÄTTAS!

Jag har haft som tradition varje år att sätta min egna glögg. Nu är det hög tid att börja om du vill ha den klar innan jul!

Receptet jag använder mig av är simpelt och sköter sig själv, och blir en stark glögg på runt 15% vol.

  1. Häll upp 5 liter svagdricka i ett väl rengjort kärl.
  2. Blanda ut 50 g jäst i en kopp ljummet vatten och häll sedan ner i svagdrickan.
  3. Skivs 5st skalade råa potatisar och 5 cm ingefära.
  4. Tillsätt 2 kg socker, 500 g russin, 3 påsar kryddnejlikor, i påse kardemummakärnor och 3 st kanelstänger.
  5. Låt jäsa 2-3 veckor och skaka om då och då.
  6. Efter glöggen stått 2-3 veckor, sila av och häll över i ett nytt kärl. Se till att bottensatsen inte följer med.
  7. Låt stå stilla och klarna några dagar.

Häll över i glasflaskor och du är redo för julmyset!

More from Calvin och Linus

MÅLA MÅLA

Jag fick finaste bordet av min chef i förra veckan! Han tyckte...
Read More

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *