DET GODA INOM DIG AV LINDA OLSSON

Det goda inom dig av Linda Olsson

 

Marion Flint lever i ett litet hus vid kusten i Nya Zeeland och jobbar deltid som läkare i den närliggande byn. På fritiden samlar hon material på stränderna för att skapa tavlor. Hon lever själv tills hon en dag möter den lilla pojken Ika. Mellan den tysta lilla pojken och den ensamma kvinnan uppstår en ovanlig vänskap, varje torsdag bjuder Marion Ika på middag. Pojkens närvaro och frågor väcker gamla minnen till liv hos Marion, minnen som hon har hållit dolda alltför länge.

———-
Ännu en bok som är långt utanför min comfort-zon. Inga poliser, inga mord 😑. Alltså boken är helt ok, i delar spännande, i delar jäkligt sorglig men over all är intrycket att det är för mycket beskrivande av miljöer och för lite action för min smak. En mycket tragisk livsberättelse med några ljusglimtar i. Dessutom en ganska ihålig berättelse som hoppar över för mycket vilket jag retar mig lite på och som gör att intrycket av boken är att den liksom inte är intresserad av att beskriva en verklighet.  

 

Betyg 2,5 av 5.

 

Kvinnan bakom boktipsen:

Kicki som är en alldeles vanlig kvinna i 40-årsåldern som till vardags funderar kring samhällets brottsförebyggande och hur man kan samverka på bästa sätt. Man och två barn upptar det mesta av fritiden men om det finns tid över spenderas den med fördel på böcker (och då mestadels deckare och fantasy) tv-serier, tv-spel och stickningar.

 
Written By
More from Tove Castor

Outfit Pic.

Mössa/Alexander Wang x HM, College/Acne Studios – Jeans/Lee – Kjol/Skjorta/H&M – Kängor/HOPE...
Read More

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *