En designklassiker på Påskbordet

Fjädrar, ägg och färg är något man förknippar starkt med påsken. Förutom godiset och att måla äggen förstås. När jag var ute på jobb härom veckan hittade jag en klassiker i ny tappning. Margretheskålen som äggkopp, visst är de söta. Som små vitaminpiller på påskbordet. Jag är inte riktigt den som har äggkoppar i köksskåpet men jag tycker att de här är lite småroliga och inte alls onödigt dyra.

IMG_4792[ezcol_1half]IMG_4788[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]IMG_4785[/ezcol_1half_end]

Margretheskålen från Rosti Mepal togs fram redan 1950 av Sigvard Bernadotte och Acton Bjørn. Jag använder mina bakskålar och vispskålar nästan varje dag. Namnet kommer från danska drottningen Margarethe och det här är en klassiker som nu är populärare än någonsin och i år lanseras alltså äggkoppen som nyhet.

Påskäggen har Visualisterna målat (alltså jag och Karin). Just dessa är målade med griffelfärg från Granit och fjädrarna är tecknade med tillhörande pennor också dem från Granit. [ezcol_1half]IMG_3607[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]IMG_3635[/ezcol_1half_end]

Written By
More from Tove Castor

Rosa lurviga favoriter

Igår började som sagt pressveckan och mellan tummen och pekfingret är det...
Read More

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *