EN ENDA RISK AV SIMONA AHRNSTEDT

Ambra Vinter är journalist på Sveriges största kvällstidning. Knivskarp, kaxig och idealistisk. Dagarna före jul skickas hon ut på ett jobb som ingen annan vill ha. Till kylan, snön och det eviga mörkret i Kiruna. En stad som väcker upp plågsamma minnen från hennes förflutna.

Tom Lexington är före detta elitsoldat. Efter att ha överlevt en helikopterkrasch och fångenskap har han isolerat sig i skogen i Norrbotten. Traumatiserad och sviken har han bara ett mål: att vinna tillbaka kvinnan han förlorat till en annan.

Slumpen för två sårade personer i varandras väg. Medan Ambra arbetar med att slutföra sitt uppdrag och Tom försöker finna en mening med tillvaron, uppstår en oväntad attraktion. Mot bakgrund av polarnätter och norrsken ställs frågan på sin spets: kan man älska någon som man inte litar på?

Tja mer Barbara Cartland än det här blir det nog inte 😑. Man och kvinna möts, attraktion utan dess like uppstår, hinder som verkar oöverstigliga visar sig, kvinna trånar i ensamhet, oväntad (tydligt förutsebart för läsaren dock) händelse för samman paret och booom alles gut… Ganska ok plot för boken men åhhh så tonårsboksporrigt. Näpp, för få zombies, mord och dödliga virus för mig.

Betyg 2,5 av 5.

Kvinnan bakom boktipsen:

Kicki som är en alldeles vanlig kvinna i 40-årsåldern som till vardags funderar kring samhällets brottsförebyggande och hur man kan samverka på bästa sätt. Man och två barn upptar det mesta av fritiden men om det finns tid över spenderas den med fördel på böcker (och då mestadels deckare och fantasy) tv-serier, tv-spel och stickningar.

Tags from the story
Written By
More from Tove Castor

STRINGHYLLAN SOM ÄNTLIGEN KÖPTES IN OCH KOM UPP

Äntligen, vissa bra idéer tar ibland ett tag att genomföra men nu...
Read More

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *