FÄRGA ÄGGEN NATURLIGT I PÅSK

Vecka 15 är här och påsken står för dörren! När det kommer till påskpynt gillar jag det naturliga och jordnära tonerna och överlåter det skrikgula till någon annan.

I år färgar jag ägg med naturliga råvaror som är lika vackra att duka med som att lägga i en fin liten trälåda. Jag använde mig av kaffe, gul lök och röd lök. Så här gör du: 

  • Skala av skalet från två stycken lökar.

FÄRGA ÄGGEN NATURLIGT I PÅSK

  • Lägg skalet i en kastrull med vatten och häll i en 1-2 tsk ättika. Detta hjälper färgen att sätta sig ordentligt på äggen.

  • Låt skalen koka upp någon minut och lägg sedan i äggen. Låt äggen koka till önskad konsistens. HÄR kan du läsa mer om koktid för ägg. 
  • Ta av kastrullen från plattan och låt äggen ligga kvar i vattnet. Jag lät äggen kokade med gul lök att ligga kvar i vattnet ca 2 timmar. Äggen med röd lök fick ligga kvar i vattnet i 6 timmar för att uppnå den mörklila färgen jag fick fram. 

  • När du färgar ägg med kaffe kokar du först upp äggen som vanligt.
  • Lägg sedan i dom kokta äggen i färdigbryggt kaffe. Låt äggen ligga i kaffet i ca 2 timmar. 

Färga äggen med lökskal

Resultatet! På vänster ser du resultatet med grunt ägg istället för vitt. Brunt ägg i kaffe blir någon nyans mörkare och färgat med röd lök får ägget en riktigt mörklila nyans. 

Färga äggen med lökskal i påsk

Nu är det färdigt att dekorera fritt med ägg i den härligaste färgpaletten! 

More from Calvin och Linus

TAPAS

Plockmat är verkligen det bästa som finns. När jag och Calvin började...
Read More

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *