FRISYRTIPS AV CHRIS APPELTON, FRISÖREN BAKOM BLA KIM KARDASHIAN

Tänk er att få frisyrtips av Chirs Appelton, frisören som Hollywood har på speed dial. Han som ligger bakom några av Kim Kardashian, Ariana Grande, Adele, Katy Perry, Rita Oras mest omtalade frisyrer och färgbyen. Glöm inte Jennifer Lopez.

It could happen, it happened to me

Jag är verkligen inte hon som tar för mig mest eller är särskilt road utav “kända människor”. Missförstå mig rätt, jag älskar att träffa nya människor och personligheter men för mig är inte att man är Rita Oras frisör en garanti för att man är en intressant människa, inte om man är Rita Ora heller för den delen. Men har man en egen stil, ett utryck, en härlig personlighet…då är jag intresserad.

Då kom Chris Appelton och pratade hår!

Och så som Chris Appelton pratade om hår, identitet och hur det får en inte bara att inte uppfattas av andra utan också hur det får en själv att känna och se på sig själv, att det påverkar allt från psykiskt mående till fysisk hållning. Då, WOW I’m all ears!

Det var just för en pressfrukost för Color WOW som jag inte kunde låta bli. Det har varit mycket hår på bloggen på sista tiden och det finns egentligen två anledningar till det. 1. Jag tycker att håret är en stor del av ett utseende, en look eller styling 2. Efter några år och två katastrofklippningar kan jag äntligen med att se mig själv i spegeln igen. Tid har det tagit för håret att hitta tillbaka till formen och nu äntligen syns inga spår av dessa klippningar.

Därför kunde jag inte låta bli utan tog tillfället i akt, jag passade på att fråga om min egen frisyr. Vad skulle han föreslå för frisyr för mig? Nu vet jag.

Tillbaka till hår, trender och produkter:

The Trend is Change

Chris menar att den rådande trenden inom hår är förändring. “The trend is change but You cant change and then think I’m done, you have to care for it, maintain it” och det är där produkterna kommer in i bilden. Ett färgat hår behöver färgbevarande produkter, ett blekt hår mer vårdande produkter än tidigare osv.
Han slår också fast vid att “Everybody should try platinum blond at least once” (vilket han själv gör regelbundet, bleker sitt mörka hår blont alltså) Men han påtalar också att “To go blond is like having a child, you have to look after it all the time. Blond hair is lika a five year old”

Men från min sida ska ni inte vänta er några stora förändringar men en och annan etapp kan komma att förändras framöver!

Tillbaka igen till fredagsmorgonen med ColorWow

Vad – Pressfrukost för Dream Coat – en revolutionerande fuktskydd för hår

Vart – Strandvägen 7

Vem – Vilka var där? Jag träffade på Camilla från Premium Magazine, Helene på Plaza, Elin Fagerberg, Kicki Norman från Daisy Beauty, Jessica Berghult mfl.

 

Med oss fick vi fyra produkter att prova

  • Dream Coat – en fuktspärr för håret. Forumulan sprayas på och aktiveras med värme. Fuktspärr betyder frissfritt!
  • Color Sequrity Shampoo, ett schampo vars ända uppgift är att rengöra, efter det tillsättern man produkter utifrån hårets förutsättningar.
  • Color Sequrity Conditioner
  • Kale Cocktail Ett värmeaktiverat leave in treatment

Dessa är en del av sortimentet men jag är också väldigt sugen på att prova textursprayen Styling Steriods, som Chris lyfte fram som en av sina favoriter och deras Root Coverup som används mellan färgningar för att dölja utväxt.

Faktum är att kvinnan bakom ColorWow, Gail Federici, vad först av alla med produkter inom den kategorin. Då med John Frieda som hon sedan sålde vidare. Efter ett tag noterade hon att fler och fler använde olikahårfärger för att göra många och snabba förändringar av håret men att hårvårdsmarknaden inte hängde med. Då startade hon Color WOW som idag specialiserar sig på att vårda och underhålla färgat hår. Idag är hon först med den vatten liknande formulan Dream Coat, en vattenliknade formula som gör håret vattentätt. Innovativ och handlingskraftig kvinna det där!

Här kan ni klicka hem produkterna 🙂*köplänk

Så trevlig att få äta frukost med Camilla från Premium Magazine!

 

Written By
More from Tove Castor

Vintage Stories i påskägget

Mitt i påskfixet kom ett brev på posten till mig. Tänk vad...
Read More

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *