GUDRUN SJÖDÉN ÄR ALDRIG FÖRSIKTIG 


Att träffa Gudrun Sjödén är alltid spännande, jag undrar om det verkligen finns någon mer färgstark kvinna? Hon kommer gå till historien som en av våra största, Både bildligt och som person.

Gudruns plagg är mer impressionism än skandinaviskt minimalism. De stora Impressionisterna (Monet, Seurat, Pisarro mfl) fokuserade ju just på färgerna. Hur färgerna lyftes fram genom att placeras bredvid varandra istället för att blandas. Att låta ögat blanda. Att jobba med kraftig penselföring och med komplementsfärger. Man kan inte annat är säga detsamma om Gudrun Sjödén när hon i sin mönsterbild blandar gröna toner som drar åt oliv med bjärt orange. Det finns inte en gnutta försiktighet i det utan snarare en stark övertygelse i vad färger gör och ger. Sådant imponerar på mig! 

Därför kan jag inte annat än att bli både smickrad och glad över frågan om jag vill vara med och skapa Gudrun Sjödéns kampanj inför nästkommande Internationella Kvinnodag. Som stylist är jag väldigt mycket mer bekväm med att stå bakom men med lite pirr i magen svarade jag ändå – Självklart är jag med!

Så, mot slutet av semestern kliver jag alltså utanför min comfertzone för att tillsammans med ambassadörer från flera andra länder ställa mig framför kameran. Herregud!

Tags from the story
,
Written By
More from Tove Castor

Sist men inte minst

HOPE har flyttat in! Två höger och två vänster! Kommer att gå...
Read More

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *