HIGHWAY 1

Road trip dag 9. Igårkväll tjuvstartade vi lite och tog oss ner till Monterey som visade sig vara en liten pärla till badort men kallt. Gisses va kallt, tänk att temperaturerna varierar så mellan LA och norra Kalifornien. Planen för idag var att ta Highway 1 från Monterey, via Santa Barbara till LA som faktiskt är vårt sista riktiga stopp. 

Först ut frukost på Dennys. Frukostarna är stora och lite slarviga, precis som man förväntar sig. Sa jag att de är stora? De är jätte jätte stora! 


Första stoppet på del långa resan lät däremot inte vänta på sig för bara en kvart bort ligger Carmel och Pebbles beach och där stod tiden lite stilla, vi ville inte lämna sedan tog vi oss blöta kläder och halva sandstranden med oss därifrån…

…för att slingra oss längs Highway 1…

…tills stranden fylldes av sjöelefanter. En hel koloni. Har ni hört när sjöelefanterna “pratar”? Det är som att de slår på en trumma. Rytmiskt och distinkt och medan hälften låg utfyllda på stranden fightades de andra om vart annat i vattnet. 


Efter ett quickstop för att äta så avslutade vi med ett stopp i Santa Barbara för en Americano med extra shot och en snabb sväng ut på piren. Vägen därifrån till hotellet i LA var nattsvart och tröttheten hade lungt sagt krupit sig på. Det är fantastiskt att vara på resande fot men det ska bli skönt att landa några dagar på samma ställe. 

LalaLand! 

Written By
More from Tove Castor

BÄST PÅ PUB v.36

Höstfönstren men inte minst dessa fantastiska tights från Dagmar Ett av höstens...
Read More

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *