Vissa saker vet man inte att man behöver förrän man ser dom och så är det i detta fall.

Clamtray från Navet är absolut en sån produkt som triggar mitt habegär så pass att det inte går att motstå! Nu har jag iof sneglat på den i ca 1år då jag såg den på ett pressevent men inte trillat över den igen fysiskt förrän igår. När vi sågs igen så kickade autopiloten in och jag stoltserade iväg från Designtorget med min  påse.

NEW IN - CLAMTRAY

Nu är den tänkt att sitta på köksbänken eller kanske på matbordet men medan vi väntar på att utbyggnaden blir klar får Clamtray och jag hänga på kontoret å det funkar lika bra!

NEW IN - CLAMTRAY

Tänk att ställa drinktilltugget på den, en liten växt eller bara en fin ljusstake. Användningsområde är oändligt och jag vill redan nu ha fler!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+
september 28, 2016 | UGGLA SHOPPAR
Skriven av Karin Uggla, 0 kommentarer

Även om nu kaktusen är en av de största flugorna just nu och framåt vad gäller gröna växter till hemmet så behöver även de vatten ibland. Å vattna kanske är något man tenderar att glömma men med en snygg vattenkanna kommer det gå lättare, jag lovar!

Här är mina fem favoriter!
FEM FAVORITER - VATTENKANNA

  1. Hittar du här
  2. Hittar du här
  3. Hittar du här
  4. Hittar du här
  5. Hittar du här

Happy shopping!

Själv är jag en stolt ägare av vattenkanna nummer 3, hepp 🙂

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+
september 27, 2016 | UGGLA TIPSAR
Skriven av Karin Uggla, 0 kommentarer

Jag älskar desig, belysning, lampor och armaturer. Nu kanske det inte säger allt men jag har över 400 bilder samlade på min Pinterest under ämnet Lighting …

Vilken lycka då att få se Lightworks designsamarbete Eximuis med stylisten och gurun Saša Antic hos Asplund.

EXIMIUS - LIGHTWORK

En serie av fem lampor i dova mustiga kulörer som var och en symboliserar och hyllar Sašas familjemedlemmar. 

Mina tre favoriter ur familjen är 25:7 Grand Orient Star (mamman), 16:5 Lightshower (Saša själv) och 10:8 Stick (pappan). 

EXIMIUS - LIGHTWORK

EXIMIUS - LIGHTWORK

Ja det var såklart inget fel på systern 29:9 Kettle Stick Floor eller systerdottern 1:4 Torch spot heller, vilken är din favorit?

EXIMIUS - LIGHTWORK

Kvalitén i detaljerna, de mustiga färgvalen och den taktila känslan i armaturerna skapar sånt habegär att man lätt trillar dit. Det som isåfall får en att fundera en extra gång kanske är priset då men för en upcoming designklassiker så är det helt enkel en riktigt bra investering! 

Kika förbi Asplunds butik på Sibyllegatan 31 där familjen Eximus är samlad fram till den 1:a oktober, de finns såklart mycket annat fint att se där också.

EXIMIUS -LIGHTWORK

Passa samtidigt på att ta en lov i den ”provisoriska” Östermalmshallen, så härlig! 

ÖSTERMALMSHALLEN

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+
Skriven av Karin Uggla, 0 kommentarer

I veckan bjöd Plantagen in till en inspirerande pressfrukost för att prata växttrender 2017.

Bakgården på Story Hotel var en prunkande oas av växter. Inredaren, stylisten  och inspiratören Isabelle McAllister och Plantagens egen hortonom, växtexpert och butikschef Johan Orre pratade om allt ifrån ätbara kaktusar till gruppering av garderobsblommor.

VÄXTTRENDER 2017

Att den gröna trenden är stor kan inte ha undgått så många vid det här laget och den är här för att stanna. Dessutom breder den gröna trenden ut sig så pass att den nu bli svår att undvika även för den som inte har gröna fingrar. För vem klarar inte av att ta hand om en kaktus som är det trendigaste just nu. De finns dessutom i alla möjliga former och uttryck så här kan du verkligen bli personlig och unik. Den kräver dessutom minimalt med tillsyn men tillför en ombonad och hemtrevlig känsla.

Knepet är framförallt att skaffa sig ett #plantgang. Alltså gruppera mera. Tjoffa ihop dina växter i små grupper, placera fler blommor i en större kruka. Det skapar dynamik och gör det intressant.

VÄXTTRENDER 2017

Jag vet inte vad ni tycker om fredskallan men för mig är den tiden förbi, tror jag ägde några trötta på 90-talet och tycker nu att dom är supertråkiga. Isabelle nämnde samma sak för Johan och när han höll upp en kalla för att förespråka hur bra de är för inomhusmiljön rev han av själva blomman!

– Gillar man inte blommorna så behåll bara bladen. (hade aldrig tänkt tanken) Tack för tipset, tänk en grupp med bara härliga gröna blad i olika nivåer eller varför inte en zebrakalla! 

VÄXTTRENDER 2017

Vi kommer överlag att vilja skaffa oss mer växter och odlingar att pyssla om. En stark antitrend till tekniksamhället, man vill stanna upp och vara här och nu. Männen blir också en allt större målgrupp med allt ifrån grillmästaren som vill odla sin egen örtträdgård till hipstern som gror avokadokärnor i köksfönstret. 

VÄXTTRENDER 2017

Ös på med hur mycket växter du känner att du klarar av, börja smått och känn efter. Köp en snygg vattenkanna och kanske lys upp ett mörkt hörn med en växt och belysning. Häng amplar från taket och ställ växter på pedistal. Tänk 3-dimensionellt när du placerar ut de små liven och glöm inte att ge dem näring.

Ingen kommer undan, nu flyttar vi in! 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+
Skriven av Karin Uggla, 0 kommentarer

Nu är det en hektisk tid, många projekt som går kors och tvärs. Försöker verkligen fånga alla bollar (känner mig som Pluto under julgranen på julafton)

Önskar också att det fanns massor med mer tid över att kunna få visa allt jag håller på med men den tiden verkar inte riktigt finnas. 

Tänkte iallafall försöka mig på en fredagssummering innan vi jäktar iväg till skolan…FREDAGSSUMMERING

Utbyggnaden är igång här hemma och förberedelserna för det har tagit ganska mycket tid. Idag så kommer de att gjuta plattan och sen växer väl stommen fram sakta men säkert. Har beställt fönster och snart också golv ✓FREDAGSSUMMERING

Det har spenderats en hel del tid framför datorn med att bl.a.rita upp ett lunchrum och konferensrum som jag ska inreda åt en kund nu under hösten. Letar även inspirationsbilder och inredningsdetaljer till en fin liten familj som vill ha hjälp att få ett ombonat och mysigt hem, där är vi redan på god väg.FREDAGSSUMMERING

 

Jag hann med en inspirerande pressfrukost på Story Hotel med Plantagen som presenterade de kommande växttrenderna 2017. 

FREDAGSSUMMERING

Checkat av och lämnat iväg plock, korr och text till oktobernumret av Ugglasfavoriter. 

Igårkväll besökte Tove och jag Asplunds butik där stylisten och gurun Saša Actic visade upp sitt designsamarbete med Lightwork

FREDAGSSUMMERING

Fått in nya uppdrag som måste tänkas in och tas om hand, alltid lika kul!

F har varit bortrest hela veckan så på kvällarna har det varit full fokus på mor och dotterhäng med läxläsning, relationssnack och Idol. 

Har också till min förvåning sett att alla bilder i mina blogginlägg sedan i somras är ganska gryniga när man tittar i datorn. Jag bloggar ju från telefonen och då ser allt ok ut. Så jag tar nu tillfället i akt att be om ursäkt för det om någon nu lagt märke till detta. För mig är bilden oftast viktigare än texten och då känns det inte bra att jag lagt upp miniatyrer som sedan uppfattas som taskig kvalité. Lovar bättring för jag har nog hittat felet! 

Idag ska jag förutom att jobba vidare med mina projekt, faktiskt till läkaren för att kolla upp varför jag har haft ont i magen hela veckan. Hoppas att det inte är något allvarligt. Har hört ordet magkatarr nämnas ett par gånger så det kan hända att Ugglan fått sig en släng 😉

FREDAGSSUMMERING

Ok, skönt för mig att få göra en sammanfattning av veckan, kanske inte lika kul för dig men du kan ju bara kolla på bilderna om du vill även om i just detta fall kanske textmassan fick ta över 😀

Trevlig helg alla glada! 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+
september 23, 2016 | UGGLAS JOBB, UGGLAS LIV
Skriven av Karin Uggla, 0 kommentarer