Jotun Lady 2017, ja den 31:a augusti släpps en helt ny färgkarta men jag har förstås fått tjuvkika lite så det ska ni också få!

Jotun Färgkarta

Vi bjöds vi på en fantastik lunch i samband med presentation av de tre teman som ligger till grund för den nya färgkartan.

Continental Living

Jotun FärgkartaMustiga, varma kulörer men influenser från Orienten

Urban LivingJotun Färgkarta

Nedtonade pasteller med inspiration från Miami och art deco.

Nordic LivingJotun Färgkarta

En sval nordisk färgpalett med inspiration från den skandinaviska naturen.

Vi fick tyvärr inte med oss någon färgkarta då den inte hunnit komma från tryckeriet än men om ett par dagar ska den vara ute i handeln så det är bara att hålla utkik! 

Visste du förresten att Jotun finns över hela världen och att de är väldigt stora på sin marknad i Mellanöstern. De har allt från matta kalkfärger till högteknologiska färger som kan sänka inomhustemperaturen med 4 grader! Coolt!

Är du ännu mer nyfiken detta så kan du kolla in Toves inlägg här!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+
Skriven av Karin Uggla, 0 kommentarer

Nu har Formex stängt dörrarna för i år. Jag önskar att jag hade haft mer tid där men det blev bara en dag vilket är alldeles för lite för en sådan stor inspirationsmässa. 

Vi hann iallafall med pressfrukosten, ett inspirerande snack med Anders från Design House Stockholm, spana in en massa fina produktnyheter, snicksnacka med våra härliga branschkollegor, lämna över visualistdesignade stolar till Bukvy’s monter hos Young Designers samt äta choklad hos loveable Leif förstås ♡

Nordic Me som var Formex trendtema hade fokus på individen, hur du väljer att konsumera, använda produkter och utrycka dig.

För mig så brukar alltid trendutställningen vara en av de största inspirationsinslagen men i år tilltalade den mig inte alls tyvärr. Den kändes inte så välkomnande och med färgsatt blått ljus så blev det dessutom svårt att fota. Utställningen skulle gestalta den nordiska naturen med böljande fjäll, norrsken och hav vilket man lyckades med men i övrigt så var den ingen hit i mina ögon. Man utrycker sig ju olika men bättre lycka nästa gång 🙂

Nordic Me Karin Uggla

Det jag skulle velat hinna med var bla.

Nordic Me Karin UgglaTesta att väva i Handarbetets vänners monter Material Makers Lab. Titta in i Viktoriahallen där nya nordiska designers fick visa upp sig på Nordic Buzz. Shoppa något kul i Pop-Up Shopen. Spana in prototyperna på Fashion Hackaton och de utvalda designstudenterna. Bättre lycka även till mig nästa gång 😉

När jag tittar igenom bilderna som jag tog så är några av de kommande trenderna samlade. Nordic Me - Karin Uggla

imageMycket textil, naturmaterial, lite rustikare keramik och stengods, smutsiga pasteller med inslag av vinrött och rost, svaga blåa, gråa och gröna toner och som alltid – grönska. Krom är också något som kommer stort nu efter de varma metallerna som koppar och mässing. 

Nordic Me - Karin UgglaSnyggaste tårtan och godaste bubblet stod Ceannis monter för!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+
augusti 28, 2016 | UGGLAS INSPIRATION, UGGLAS JOBB
Skriven av Karin Uggla, 0 kommentarer

Hur ska man hinna med allt som man vill göra? Önskar just nu att dygnets timmar var så många fler och att jag också skulle kunna räcka till på fler ställen.

Det är mycket som känns påbörjat men absolut inte avslutat. Efter en vecka full med härliga pressvisningar både på och utanför Formex så har vi leverans av trendvisningen på Optikmässan imorgon och på lördag, så kul!

Mitt i allt detta så fick F och jag njuta av Petter i den ljumma sensommarkvällen på Mosebacke tillsammans vilket var hur kul som helst. 

En annan höjdpunkt var när jag mötte Leif Mannerström i Tings monter på Formex. Han påminner så mycket om min pappa som tyvärr gick bort för tre år sedan men varje gång jag ser Mannerström på tv så blir jag alldeles varm i hjärtat och det blev jag ju tvungen att berätta. Tack Leif för att du tog dig tid att prata och för den fina kokboken! 

Leif MannerströmLeif MannerströmNu väntar sängen på mig så att jag kan vakna pigg och utvilad imorgon!

Ledsen att jag inte hinner visa mer just nu men ni som följer @karinuggla.se, @tovecastor och @visualisterna på Instagram kan hänga med på Storys för tätare uppdateringar 🙂

Vi ses!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+
augusti 25, 2016 | UGGLAS JOBB, UGGLAS LIV
Skriven av Karin Uggla, 2 kommentarer

Å jag fortsätter att fundera över tillbyggnaden och alla olika etapper som jag vill genomföra. Första steget är ju själva utbyggnaden av vardagsrummet och allt som det medför med nytt golv i hela undervåningen, en stor platsbyggd förvaringsvägg, ny bänkskiva och ho i köket och byte av fönster och dörrar. Men i nästa steg har vi planer på att bygga ut våran gästtoalett med en dusch samt att renovera den intilliggande tvättstugan. Ja sen har vi ju övervåningen med en klädkammare som Gud glömde men det får vi ta sen….SVART BADRUM

Nu tillbaka till badrummet, svart badrum! Hur snyggt?!! a>Swoons Storm Black Ashes

Kolla in Swoons nya kollektion som släpps i september med helt monokroma lösningar för badrummet. Mattsvart kommod, handfat och blandare, toppat med stenskiva, jag älskar! image

Jag hade för några år sedan en tanke på att klä väggarna på den lilla toaletten i svartplåt, detta är inte så långt ifrån om jag ska vara ärlig. 

Fotograf Kristofer Johansson, Styling Lotta Agaton

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+
augusti 23, 2016 | INREDNING - KARIN UGGLA
Skriven av Karin Uggla, 0 kommentarer

Nu ska jag komma med ett litet tips, kalla det för husmorstips om du vill.

Tänkt dig att det är måndagmorgon, alla är stressade hemma och springer omkring som yra höns. Du kommer på att du skulle ta på dig det där fina armbandet du köpte på semesterresan.image

Men det J-A armbandet går ju inte att knäppa för haken går inte att få i fästet eller så snurrar det runt och trillar av…du vill heller inte fråga någon om hjälp i kaoset.

Kan du gissa vad jag använder den här kirurgtejpen till?image

Jo jag fäster mina armband på tejpen och sen på handleden. Tejpen håller armbandet på plats och jag kan i lugn och ro fästa armbandet, riva av tejpen och sticka ut på jobb!

image

image

Jag köpte ett fint stenarmband i Kroatien som jag gärna använder till mina andra i en härlig blandning. 

Din tisdagsmorgon kommer garanterat att spara dig lite stress 😉

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+
augusti 22, 2016 | UGGLA TIPSAR
Skriven av Karin Uggla, 0 kommentarer