MIDSOMMARSNAPSEN

Varje år vid jul är jag ute månader i förväg för att hinna sätta min glögg lagom till första advent. Nu till midsommar har jag inte samma framförhållning, men sätta snapsar hinner jag ändå! 

Här kommer två olika recept på enkla snapsar som inte kräver en massa ingredienser och viktigast av allt: hinner bli klart till midsommar!


DILL & CITRON SNAPS:

  • 35 cl vodka
  • 1 citron
  • 3 kvistar dill
  1. Riv skalet från en citron. 
  2. Lägg citronskalet och dillkvistarna i en flaska.
  3. Häll i vodkan.
  4. Skaka om och låt stå i kylen 1-2 dygn.

Klart!


HALLON & MYNTA SNAPS:

  • 35 cl vodka
  • 2 dl färska hallon
  • 2-3 kvistar färsk mynta
  1. Lägg hallon och mynta i en flaska.
  2. Häll i vodkan.
  3. Skaka om och låt stå i kylen 1-2 dygn. 


Klart!


Dekorera med egengjorda etiketter, bastband och en kvist dill/mynta.

Tips 1: Vill du ha en klar snaps, sila snapsen och häll över i en ny flaska innan servering. 

Tips 2: Förvara inte snapsarna i frysen. När det är färska kryddor och bär kan mycket av smaken försvinna.

Tips 3: Känns snapsen med mynta och hallon malplacerad till silltallriken? Använd den som bas i fördrinken när gästerna kommer istället! 

GLAD MIDSOMMAR!

More from Calvin och Linus

KRITSTRECKSRANDIG

Har under en tid febrilt letat efter en kritstrecksrandig kostym. Jag är...
Read More

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *