Rodebjer gör det allra bäst!

Blått och rost är några av höstens (AW15, alltså nästa höst) mest aktuella färger och ingen gör det lika bra som Rodebjer. Hon lyckas alltid skapa ett print som är starkt i sig och där färgerna är subtila men helt rätt i bakgrunden. Hennes version av kombinationen blå/rost är den som tilltalar mig allra mest från de svenska varumärkena.

MARC0130

Även skorna får mig att titta till ett par gånger extra. Rodebjers karaktäristiska platta sula, form och bård runt tån är kvar men hon kombinerar det med att ta med sandalens snörning till hösten. Som en nätt, snörad lyxpjäxa.

Det är också första gången som jag faktiskt gillar “burn-out” sammet. Man åstadkommer den här spetseffekten på sammet genom att trycka med en syra som enbart bränner bort den flossade delen och låter bottenväven vara. På så sätt får man en transparent känsla och ett sammetsprint som mycket kan liknas med spets. När det blir lager på lager av svart på det här sättet, med en diskret färgtouch då blir det intressant tycker jag, och som vanligt har Rodebjer en styling på catwalken som jag älskar.

MARC0245

Pälsen, kappan… Rodebjer designar till kvinnan som vet vem hon är, är landad och trygg men som håller huvudet högt, är målmedveten och inte riktigt vill/kan se taket.

MARC0087

Kjol på byxa har jag pratat om ett tag men varför inte kjol på klänning? Ett bra sätt att använda kaftanen och de flödigare plaggen kan vara att addera en pressad detalj. Mixa material och stil gör också dig personlig.

MARC0343

 

Written By
More from Tove Castor

150420 – &Other Stories

Det var skärningen i halen som jag föll för i den här...
Read More

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *