SILL

På torsdagens julbord la jag för första gången in egen sill. 

Jag äter dessvärre inte sill och det hjälpte inte att jag gjort den själv heller, men gästerna tyckte om dom!

Man älskar ju recept där det bara är att hacka, blanda och sedan är det klart. 

Ingefära och chili

  • 1 förp 5-minuterssill (à 420 g)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 tsk finriven ingefära
  • 1/2 – 1 finhackad röd chili
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar 

Häll av sillen och skär i bitar.

Blanda alla ingredienser till såsen. 

Blanda ner sillen och lägg i en burk.

Låt stå i kylskåpet över natten.

Lime och basilika

  • 1 förp 5-minuterssill (à 420 g)
  • skal från 1 lime
  • 1/2 msk färskpressad limesaft
  • 4 salladslökar
  • 1/2 kruka basilika
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och svartpeppar

Låt sillen rinna av och skär den i 2 cm stora bitar.

Skölj limen, riv det yttersta av skalet och pressa ur saften. Ansa, skölj och strimla salladslöken fint. Strimla basilikabladen.

Blanda limeskal, salladslök och basilika med crème fraiche. Smaksätt med limesaft, salt och peppar.

Vänd ner sillen i crème fraichen.  Det går bra att servera sillen direkt men den får mer smak om den får stå över natten.

More from Calvin och Linus

BOOM WATCHES

Idag inviger jag min nya klocka från Boom Watches! Boom Watches har...
Read More

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *