SOLGLASÖGON – TRENDER OCH STIL

Som vi har längtat efter solen i detta landet och jag tror att fler med mig har längtat efter allas våran favoritaccessoar – Solglasögonen – Men vad är det då för trend och stil som gäller i år? Det har jag tittat lite närmare på i samarbete med Synoptik.
Enklaste svaret är nog -Välj ett par utifrån din stil! Enkelt och enkelt tänker ni då…

Jag tänkte snabbt sammanfatta vårens trender innan jag går in på hur ni kan applicera detta på er egen stil. Trenden säger:

  • Runda bågar, jag säger det igen runda bågar!
  • Spegelglas, öm än inte lika färgstarka som förra sommaren, men fortfarande spegelglas
  • Helt platta glas
  • Bågar i materialmix, Plast uppe och metall runt glaset tex
  • Cateye-båge

Det var en snabb sammanfattning. Sedan kommer vi till det där med att ringa in sin stil och med det sagt betyder det inte att man måste ha En stil. Jag har en till två stilar i stan, en stil på båten och ev ytterligare ett par personligheter. Under Optikmässan där de flesta butiker gör sina inköp inför kommande säsong var mitt uppdrag att styla trendvisningen. Det var andra året i rad som Lotta Ahlvar föreläste om våren 2017 års optiktrender och jag (med hjälp av Karin, make up artist Shada och 16 modeller) visuellt visade upp trenderna på catwalken. Lotta hade då tagit fram 4 trendteman som jag utgår från i den här trend/stilstudien. Då med både bågar och solglas, nu med vårens hetaste solglasögon och vårens starkaste mode. Varsågod att plocka russinen ur kakan!

 

Indigo Blues – Prydligt och välkoordinerat mixas till en lekfull vintage-look a la fyrtiotal. Men är helt nyproducerad. Ränder, rutor och prickar gäller på småmönstrade plagg. Blåplaggen blir gärna till hela outfits och indigoblått favoriseras och monokromt är ett praktiskt stiltips.

Här kan du leka med alla dekonstruerade skjortor eller gå all in på denim i en härlig mix. Shoppar gör du på Monki, i den största denimbutiken du känner till och på allt från MiH till kedjorna. Lek med retroaccessoarer och toppa det med klassiska Clubmasters från RayBan eller varför inte en matt både i färg?

 

trender optikmässan
Solglasögon Burberry-Tommy Hilfiger-RayBan/Synoptik. Rödrandig skjorta/Monki, Denim/MiH Jeans, Blåprickig skjorta/H&M, Patch och hårsnoddar/Monki, Byxdress/HiH Jeans, Sneakers/Adidas

 

Digital – Färg- och mönstermässigt handlar det om glad naivitet i plast och acetat. Banbrytande mixar, banala färgkombinationer och en rejäl dos med humor, där regnbågsfärgade solnedgångar och kitsch regerar när digitaltryckstekniken erbjuder nya möjligheter.

Som arbetsnamn under förarbetet till Optikmässan kallade vi den här trenden för MLP (My Little Pony), i tanken min favorit, men kanske längst ifrån min privata stil. I det här plocket har jag däremot tagit in så mycket av mig själv jag bara kan och självklart kan man hitta sig själv i alla fyra trenderna! Här shoppar du från Love a Lot, Stella McCartney och Zara och stylar det med futuristiska retrobågar (smaka på den formuleringen)!

 

trender optikmässan 2016
Solglasögon InStyle-Michael Kors-Polaroid/Synoptik. Jacka/Love alot, Patches/Monki, Gymnastikpåse/Lovealot, Klänning/Zara, Skor/StellaMc Cartney.

 

Anti-Mood – Omaka saker kombineras till mish-mash och ̈antistyling ̈. Ett grepp som modevärlden lekt med många gånger men nu är det är som om ̈den galna skräddaren ̈ experimenterat extra rejält. Detaljer som råa kanter och asymmetri mixas med sport-syntet, sober satäng och party-paljetter. Uttrycket är kollageliknande och bågarna är den viktigaste byggsten för denna anti-look.

Här mixar du vilt vida manchetter med volanger och rosetter. Lite extra allt på skorna tillsammans med en båge med attityd blir pricken över i…även om det är fullt av prickar över i den här stilen…

 

 

trender optikmässan
Solglasögon RayBan-Saint Laurent-Saint-Laurent/Synoptik. Kavaj/Hunkydory, Strumpor/Monki, Skor/Gucci, Skjorta/Anna Quan, Rosetthalsband/Gina Tricot, Byxa/Hope

 

Sepia Hues – En lösare silhuett tar plats på modearenan. Guld, brunt, kamel, beige och vinrött accentueras av skimrande effekter. Yttryck som ̈sexy and sassy ̈ dammas av och accessoarerna är mega-stora, liksom glasögonbågarna.

Här shoppar du på Ganni och Rodebjer och bär feminina bågar med basker och trendig ryggsäck från Bukvy medan du nynnar på Lisa Ekdahl. Byxan bär du under klänningen!

 

trender optik
Solglasögon Gucci-RayBan-Burberry-Michael Kors-Burberry/Synoptik. Basker/Miintu, Jeans/&OtherStories, Väska/Bukvy, Grön klänning/Ganni, Rosa klänning/Rodebjer, Skor/&OtherStories.

 

Bästa tipset!

Ta dig tid att prova många bågar, stirra dig inte blind på märket. Butikerna har glasögonstylister på plats för att hjälpa dig. När du vet vilken stil du är ute efter är det dags att hitta en båge som passar din ansiktsform. Riktigt riktigt rätt blir det när du valt stil efter personlighet och båge efter ansiktsform. 

Tänk också Solglasögongarderob (Ni har hör det förr 😉 ) Solgalsögon är den bästa av accessorer och kan göra en outfit till en look på nolltid. Byt efter humör!

 

Samtliga bågar i inlägget kommer från Synoptik

Written By
More from Tove Castor

Häromdagen

Visst kan du bära byxan instoppad i stövlarna, både i ankel-korta, vad-höga...
Read More

4 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *