STYLING UTIFRÅN DINA GLASÖGON

I samarbete med Synoptik har jag tittat lite närmre på hur ni kan styla några av vinterns trendigaste bågar. 

Glasögon kan vara ett av våra vassaste stylingknep. Det finns få saker som sätter stilen och en karaktär som just glasögon och det gör ju att du också kan förstärka din stil eller uttryck med just en ny båge. Jag tror vi alla får en bild i huvudet över vilka bågar tex en arkitekt, en läkare eller en kulturtant har? Eller hur, ni ser dem!

Riktigt så karaktäristisk tänker inte jag när jag väljer båge till mig själv. Viktigt är att den passar min ansiktsform och att storleken är rätt så att ögat hamnar rätt i glaset, annars kan man lätt få en effekt av att ögonen sitter allt för tätt eller allt för brett isär. Men visst tänker jag på image!

Hösten och vinterns trender när det kommer till bågen följer andra trendenser, ingenting är helt fel så länge man väljer efter sin stil men det finns såklart bågar som är mer rätt. Låt oss titta lite närmare på dem!

 

Runda bågar

För ett par år sedan slog de ner bland early adaptors men idag är de väl etablerade. Min man har hunnit med ett par runda, ett par lite mer retro med grövre båge och är nu tillbaka på runda igen. Vid första paret runda tyckte många att det var modigt, idag får han mest höra att de är klädsamma.

Den runda formen är key, bågen i sig kan vara från tunn och i minimalistisk metall till grövre acetatbågar. Jag har noterat att många väljer den nätta RayBan-bågen (som jag har som solglasögon) och sätter slipade glas i den. En klassiker med en twist.

Egentligen tycker jag att runda bågar passar till alla stilar men i vinter bär jag gärna runda glas till lager på lager, klänning över byxa och med stora chunky knits, Den blommiga klänningen över denim är viktig för stilen och eftersom vi dresser ner den ganska kvinnliga klänningen med råda denimfållar och grova stickade material så får skorna gärna ta för sig!

 

Glasögonbågar från Synoptik – Klänning Ganni – Stickade tröjor H&M – Jeans Lindex – Skor HOPE

 

Retrobågen

Retro eller futuristisk? Formen får enligt mig gärna vara retro men den transparenta plasten kanske för vissa uppfattats mer som som framtid? Personligen tänker jag mer tillbaka på sjuttiotalet men stylar det minimalistiskt och lite androgyns. Det är en snygg kontrast mot en kateye som i sig själv kan vara ganska damig. Här har vi satt fingret på sakfrågan. Låt uttrycken skava lite, en damig båge upplevs trendig när den accenteras av en kavaj i herrmodell.

Ett pluss med den transparenta bågen är att den stör ditt synfält minimalt. Sofistikerat, svalt och vågat på samma gång.

ps. Jag har själv den helt transparenta Marc Jacobs-bågen med vita skalmar.

Glasögonbågar från Synoptik – Skjortklänning Ganni – Polotröja H&M – Kavaj H&M – Sockboots Vagabond

 

Dubbel Brygga

Den dubbla bryggan är något vi är vana att se på solglasögon men idag finns flera modeller för slipade glas. Det här är en båge som sitter stadigt och ger karaktär. Men den här modellen finns såklart också i olika utföranden. Personligen tycker jag att den är både intellektuell, konstnärlig eller elegant (tex den översta bågen som har en brygga i minimalistisk metall men bågar i acetat)

Här kan man vara lite mer djärv i sin styling och liksom bågen välja få men tydliga detaljer som gärna får ta för sig. Herrskon tar edgen av den leopardmönstrade volangklänningen eller är det tvärt om? Är det herrskon som ger klänningen edge istället? Jag tycker nog det!

Glasögonbågar från Synoptik – Klänning Ganni – Tröja H&M – Byxa Miinto – Skor HOPE

 

Alla bågar i inlägget hittar ni hos Synoptik.

Written By
More from Tove Castor

Vinn kalsonger från Mounk!

Nu kan du vinna ett par kalsonger från Mounk of Sweden! Allt...
Read More

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *