BOKTIPS

ANNABELLE AV LINA BENGTSDOTTER

En varm sommarnatt försvinner sjuttonåriga Annabelle från det lilla samhället Gullspång, på gränsen mellan Västergötland och Värmland. Hennes föräldrar är utom sig av oro, lokalpolisen står handfallen och Missing people letar förgäves.Kriminalinspektör Charlie Lager skickas dit tillsammans med sin kollega. Hon är utredare vid Nationella operativa avdelningen, en skicklig polis som i arbetet funnit de rutiner som hennes kaotiska inre behöver. Hon värjer sig, vill inte åka, men gör till slut som alltid: följer order. Det blir en resa bakåt i tiden. Hon tvingas återvända till platsen hon lämnade när hon var fjorton, ett förflutet och en barndom som hon gjort sitt bästa för att fly från. Väl där väcks minnena till liv. Av att växa upp där valmöjligheterna är få och drömmen om att ge sig av stark. Av mamman, som var allt det som Charlie är rädd för att bli, alkoholiserad och sjuk.Medan hon försöker få fram sanningen om vem Annabelle var och vad som hänt henne, gör Charlie skrämmande upptäckter om sin bakgrund. Och hon tvingas möta sitt värsta minne: den gången hon lät en annan människa dö.

———–

Bra bok, bra plot, spännande. Men den känns lite tunn, som att författaren vill ha med så mycket mörk bakgrund som möjligt men inte riktigt lyckas knyts ihop säcken. Historierna om polisen som återvänder till den lilla barndomsbyn påminner en del om Grebes bok Husdjuret som jag läste för ett tag sen, men når inte upp till samma klass. Helt ok deckare, som dock följer någon slags mall för trasiga polisen som är en fantastisk utredare och småstadspoliser som inte kan utföra riktigt polisarbete. Tänker att det är en god början och ser fram emot nästa bok.

Betyg 3,5 av 5

Här hittar ni boken!*

*köplänk

Kvinnan bakom boktipsen:

Kicki som är en alldeles vanlig kvinna i 40-årsåldern som till vardags funderar kring samhällets brottsförebyggande och hur man kan samverka på bästa sätt. Man och två barn upptar det mesta av fritiden men om det finns tid över spenderas den med fördel på böcker (och då mestadels deckare och fantasy) tv-serier, tv-spel och stickningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.