BRÖDPINNAR MED ROSMARIN, OLIVOLJA & FLINGSALT

En ledig dag hemma i regnet förra veckan passade jag på att baka brödpinnar till kvällens charkbricka. Rosmarin, olivolja och flingsalt känns som höstens måsten! 

Ingredienser:

  • 25 g jäst (1/2 paket)
  • 3 dl vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk salt
  • 1 dl dinkelmjöl 
  • 7-9 dl vetemjöl

Smaksättning:

  • olivolja
  • flingsalt
  • 1-2 msk rosmarin

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke och lös upp jästen med det ljumna vattnet.
  2. Tillsätt olivolja, salt och dinkelmjöl.
  3. Blanda i vetemjölet (lite i taget) och arbeta degen smidig i 10 min.
  4. Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
  5. Ta upp degen och dela den i tre delar. Kavla ut varje del på mjölad arbetsbänk till en rektangel, ca 2 cm tjock, och lägg på bakplåtspapper.
  6. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Ringla över olivolja och strö över flingsalt och rosmarin.
  8. Grädda i 15-20 minuter eller tills brödet fått en gyllenbrun färg.
  9. Klipp brödet i remsor direkt och låt sedan svalna. 

TIPS! Vill du ha matigare brödsticks så tillsätt soltorkade tomater, fetaost eller kärnfria oliver innan gräddning!

More from Calvin och Linus

HELG

I helgen kom min bästa vän och störta idol i livet i...
Read More

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *