VISUALISTERNA

BULLA UPP MED KUDDAR UTOMHUS

Den gångna veckan har bjudit på helt fantastiskt sommarväder och min längtan efter att få balkongen i sommaredition har tagit över totalt. Kylan ska komma tillbaka denna veckan, men nu får det bannimej vara nog. Nu blir det jag som får bära in växter och dynor på kvällarna. Jag orkar liksom inte vänta längre. 


När vi åkte till Lysekil förra helgen packade jag ner tre stycken tyger i resväskan. Ett blått och ett orange tyg min vännina inhandlat på sin backpack resa i Bali för några år sedan. Hon vet hur mycket jag älskar mönstrade tyger och hade med sig dessa som värdinnegåva på första advent. Hur bra istället för en orkidé liksom?! Det tredje paisley mönstrade tyget har jag köpt på second hand för något år sedan.

Under helgen lånade jag mammas symaskin och sydde tio stycken kuddfodral av tygerna. I år blir det plats för fler gäster på balkongen med hjälp av bänkar, och på dessa hysteriskt mönstrade/färgglada kuddar ska gästerna sitta. Är det någon gång man kan ta ut svängarna så är det under sommaren på uteplatsen eller balkongen. 


Det blir mycket dragande in och ut med kuddarna i och med att vi inte bor på franska rivieran, men det är det värt. Textilier är det lättaste sättet att få en uteplats att kännas ombonad, oavsett om det är genom dynor eller drapperat tyg längs en vägg. 

Tips: Släng inte stuvbitarna som blir över när du syr kuddfodralen. Jag sydde tygservetter av resterande tyg. Har du många smala remsor över kan använda dom istället för ett tråkigt plastsnöre runt din födelsedagsgåva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.