DE FÖRDÄRVADE AV KARIN SLAUGHTER

De fördärvade av Karin Slaughter

Det är 1974 och Atlanta skakas av ett brutalt polismord. Den unga och nyexaminerade polisen Kate Morton kastas in i en mansdominerad polisvärld full av sexism och rasism. Hon har bestämt sig för att trotsa sin priviligierade bakgrund och gå sin egen väg men undrar nu om hennes första dag på jobbet också kommer bli den sista?

Maggie Lawson, Kates nya partner, kommer från en polisfamilj och är van att ständigt måste hävda sig inför deras cyniska blickar. När Kate och Maggie exkluderas från jakten på polismördaren når deras ilska, frustration och stolthet slutligen kokpunkten.

Har de modet som krävs för att inleda en egen utredning? Och är de beredda att riskera allt för att bevisa att de har vad som krävs?

—————-

Den här boken var var lite lågmält spännande. Fylld av provocerande små berättelser som påminner en om hur rasistisk, mansfokuserad och enkelspårig världen generellt och polisen i synnerhet varit. Det värsta som kunde hända, förutom att vara svart, var att en man var gay, kvinnor var objekt att titta och ta på så fort man kom åt och dessutom mindre intelligenta. Det blir till slut lite tröttsamt att läsa om det (och jag veet att det faktiskt var så det var då, men ändå). Själva storyn är helt ok, delvis spännande men också lite too much emellanåt. Inte Slaughters bästa bok.

 

Betyg 3,5 av 5

 

 

Written By
More from Tove Castor

SKOR – ON MY MIND 

      Förutom sneakers är de två andra skomodeller som jag har...
Read More

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *