DEN GRÄNSLÖSE - JUSSI ADLER OLSEN
VISUALISTERNA

DEN GRÄNSLÖSE – JUSSI ADLER OLSEN

Sommar betyder lata dagar i trädgården, på balkongen eller på stranden och självklart hittar ni en massa härliga (eller är det mest mord och dråp?) boktips här på Visualisterna. Kicki har nyss läst Den gränslöse, kanske blir det just den boken som får följa med på semestern?

 

DEN GRÄNSLÖSE - JUSSI ADLER OLSEN

 

DEN GRÄNSLÖSE – JUSSI ADLER OLSEN

Böckerna om Carl Mörk och hans udda lilla gäng håller stilen. Möjligtvis känns Mörks jargong lite överdriven nu, inte lika naturligt bitter och sur som tidigare. Lite som att alla karaktärer förstärkts lite i sina ytterligheter för att det ska bli lite mer underhållande vilket det inte blir. Men over all bra som vanligt. Gammalt smitningsfall som eventuellt skulle kunna vara mord blir aktuellt när utredande polis många år senare tar livet av sig efter att ha kontaktat Mörk. Utredningen innehåller soldyrkare, galen kärlek, längtan som går över lik och Assads fantastiska förhörsteknik. Det som är speciellt med just den här boken i serien om Mörk är att jag nu går runt och är nyfiken på vad som egentligen hände den gången Mörks ens kollega sköts till döds och Hardy blev förlamad.

När ska det avslöjas??!!

Betyg 4 av 5.

 

Kvinnan bakom boktipsen:

Kicki som är en alldeles vanlig kvinna i 40-årsåldern som till vardags funderar kring samhällets brottsförebyggande och hur man kan samverka på bästa sätt. Man och två barn upptar det mesta av fritiden men om det finns tid över spenderas den med fördel på böcker (och då mestadels deckare och fantasy) tv-serier, tv-spel och stickningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.