DÖDEN TÄNKTE JAG MIG SÅ AV JOHANNA MO

Kicki har läst Johanna Mo´s Döden tänkte jag mig så

När kriminalkommissarie Helena Mobackes son dör under tragiska omständigheter slutar hon själv att leva. Hon blir sjukskriven och isolerar sig. Hennes man lämnar henne och vännerna försvinner en efter en. Efter ett år får hon en ny tjänst hos söderortspolisen. Hon ska leda en nybildad utredningsgrupp med ansvar för mer komplicerade fall och hoppas på att få en mjukstart. Så blir det inte.

En tonårspojke knuffas framför ett tunnelbanetåg och dör. Någon dag senare blir en kvinna nerknuffad. Skräcken sprider sig i Stockholm, perrongerna står tomma och löpsedlarna tävlar i svärta.

Helena Mobacke försöker leda den svåra utredningen samtidigt som de gamla såren är på väg att rivas upp. Till slut tvivlar både hennes omgivning och hon själv på att hon faktiskt ska orka.
——
Den här boken var bra. Vare sig mer eller mindre. Bra story som kändes helt trovärdig och bra personporträtt. Som första bok i en serie finns tillräckligt många krokar ute för att man som läsare ska förstå att det kommer hända grejor. Ser fram emot fortsättning och håller en tumme för att den håller nivån och helst höjer den lite.

Betyg 3,5

Written By
More from Tove Castor

ADVENTSTID I UTERUMMET

*i samarbete med Skånska Byggvaror   Faktum är att när solen ligger...
Read More

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *