ENKEL HALLONPAJ MED FLINGSALT OCH CITRON

När man får spontanbesök och snabbt måsta lösa fikabröd är paj det allra lättaste att slänga ihop.

Jag har det perfekta receptet som alternativ istället för smuldeg! Det går både snabbare och man slipper allt kladdandet med händerna.

1. Blanda i en bunke:

  • 1 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver

2. Smält 175 g smör. Häll över det smälta smöret i mjölblandningen till en lös smet.

3. Lägg frysta hallon (alternativt äpple, kanel och socker) i en pajform. Jag pressade över saft från 1/2 citron för att addera lite syra.

4. Häll smeten över bären och strö över lite flingsalt. Grädda i ugnen på 175 grader i 30min. 

KLART!

More from Calvin och Linus

UPPTÄCKT REAHÖRNAN

I veckan var min kära mor på jobb i Stockholm och passade...
Read More

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *