VISUALISTERNA

ETT FÅGELBO PÅ TALLRIKEN

Påsken är verkligen en högtid där släkt och vänner samlas igen. Folk återvänder hem till hemstäderna över helgen och det är första gången sedan jul man får ihop det där hela gänget runt samma bord igen. 

Jag jobbar hela påsken men samlar vänner runt köksbordet ändå såklart. 

Förutom påskbuffén är såklart dom små detaljerna roliga att få in på påskafton. Utöver att jag låter mina färgade ägg ligga synligt framme, dukar jag med vart sitt litet fågelbo på varje gästs tallrik. Så här går du tillväga. 

  • Det första du behöver är kvistar till själva boet. Jag använde mig av körsbärskvistar jag redan hade hemma och inte lyckats få i blom. 
  • Skala av eventuella skott och lägg kvistarna i blöt för mer böjbara grenar.

  • Forma cirklar av grenarna och fixera med hjälp av ståltråd. Desto fler grenar desto fylligare bo.

  • Knacka hål på toppen på ett ägg och töm innehållet.
  • Tips: Äggmärkningen (dom rosa siffrorna tryckta på skalet när du köper äggen) går smidigt bort genom att gnugga med stålull. 

  • Fyll äggen med jord.

  • Sätt ner valfri snittblomma i jorden.

  • Duka upp med vackert porslin, sätt ett fågelbo på varje tallrik och njut av ditt sällskap! 

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.