INKRÄKTARE AV TANA FRENCH

Inkräktare av Tana French

 

Det ser ut som ett typiskt partnermord. Ett bord dukat för två. En ung kvinna i festklänning, med skallen spräckt mot gaskaminen. En förutsägbar variant av en gammal historia, den sortens fall som man ger till dem som befinner sig längst ner i hackordningen på mordroteln.

När mordet på Aislinn Murray landar på Antoinette Conways och Stephen Morans bord på Dublins mordrotel ser det först ut att bli lätt att lösa. Aislinns pojkvän ljuger uppenbarligen i förhören. Men Antoinette är övertygad om att något inte stämmer, och att hon har sett Aislinn någonstans förut. Kanske är det här fallet som hon har väntat på. Fallet som ska bli avgörande för hennes karriär. Som den enda kvinnan och den enda icke-vita utredaren på mordroteln tvingas hon ständigt kämpa mot fördomar och jargong, och mot känslan av att alla bara väntar på att hon ska misslyckas. Samtidigt som Antoinette blir allt mer säker på att någon saboterar utredningen dyker en mystisk man upp utanför hennes hus. Är hon bara paranoid eller är det någon som förföljer henne?

————-

 

Jag har lite svårt att bestämma mig för vad jag tycker om den här boken. I delar är den riktigt spännande, bra story, oförutsägbar, men samtidigt är det ibland svårt att hänga med, känns som att det saknas bakgrundsinformation och blir lite väl mycket deckar-generalisering. Känslan nu när boken är slut är nog ändå mest att det är skönt att jag är klar med den…

Betyg 3 av 5.  

 

Kvinnan bakom boktipsen:
Kicki som är en alldeles vanlig kvinna i 40-årsåldern som till vardags funderar kring samhällets brottsförebyggande och hur man kan samverka på bästa sätt. Man och två barn upptar det mesta av fritiden men om det finns tid över spenderas den med fördel på böcker (och då mestadels deckare och fantasy) tv-serier, tv-spel och stickningar.

 
Written By
More from Tove Castor

WANTIE – VISST ÄR STYLING EN KONSTFORM!

Näst efter helsvarta outfits så är det eklektiska outfits som den är...
Read More

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *