JAG + SKINNREMSOR + JOTEX = DESIGN

Jag + skimmremsor + jotex = sant!

“Som ett konstprojekt, ett designprojekt och kontemplation i ett. Jag kan säga att jag mår så gott när jag får skapa”

Vi på visualsiterna.se har fått äran lägga händerna på en varsin stol av modell Ulricehamn från Jotex och på direkten landade vi i skinn som komplement till metallstommen. Vår tanke var att sätta vår egen prägel på stolarna men att de också skulle fungera tillsammans som par. För just våra stolar skulle också stå i Bukvys monter under Formexmässan i höstas. Där har de stått klart och nu hittar man min stol hemma hos mig och Karins stol hemma hos henne. De här två fungerar både som individuellt starka i par och var för sig som solitärer.

Jag valde såklart att plocka fram min bakgrund inom vävning för vad annat än en tuskaft av skinnremsor aka bältesläder kan göra sig bättre som dyna på en stol av formpressad nät i svart? 

Jag vill inte tänka på hur många timmar jag lade på att leta fram en leverantör som både hade rätt läder och kunde leverera inom vår deadline. Nu väntar den här stolen bara på att bli använd, att skinnet skall fläckas och slitas och nötas så där snyggt som bara skinn kan nötas.

 

jag skinnremsor och jotex

skinnremsor

Väv med skinnremsor

 

Har jag berättat att jag bland andra ämnen också har är legitimerad Vävlärare?
Bälteslädret beställde jag från Lyksele Slöjd och Skinn AB och hur Karins stol blev, det kan ni se HÄR!

 

bältesläder

Written By
More from Tove Castor

TORRSHAMPOO – MINA TVÅ BÄSTA

Torrshampoo är verkligen en räddare i nöden och de här två är...
Read More

1 Comment

  • Hej Tove,

    Supersnyggt! Undrar om du vill berätta vilka läderremsor du beställde samt hur du har gjort för att fästa ihop lädret?

    Tack!

    Magnus

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *