LARS LERIN OCH SANDGRUND

Konst Lars Lerin

Både Lars Lerin och Sandgrund har varit en snackis i min familj.

Sen jag var liten har jag garanterat hört Danspalatset Sandgrund nämnas minst en gång varje sommar när vi varit här på vårt landställe som är beläget vid Vänerns strand mellan Kristinehamn och Karlstad. Första gången min pappa bjöd upp min mamma till dans var de just där vid Klarälven i Karlstad sommaren 1965.

Sandgrund Wikipedia Bild från Sandgrund på 60-talet, Wikipedia 

Konstigt nog har jag aldrig varit där trots att vi inte har så långt dit. Vi har varit på Hammarö en massa gånger och spelat golf, i Mariebergsskogen på äventyr med barnen, sommarshoppat i Karlstad men aldrig tittat förbi Sandgrund. 

Något som det också länge talats om både här och hemma av mina föräldrar är Lars Lerin. De åkte minst en gång om året till hans galleri i Munkfors och kom tillbaka helt lyriska. Vet faktiskt inte varför jag aldrig åkte med. Nu är Lars Lerin världskänd och en av våra största konstnärer. Hans vackra konst, sommarprat, tv-program, böcker och privatliv engagerar många. 

Konst Lars Lerin

För ca. två veckor sedan skulle äntligen min mamma, jag och B åka till Sandgrund och titta på Lars Lerins konsthall, då dessa två fenomen nu blivit ett! Lars Lerin och Sandgrund, fullträff. Döm om vår förvåning när vi kom fram och kön in ringlade sig flera hundra meter…

Lars Lerin Sandgrund Karin Uggla

Vi valde att göra annat en stund med fika på stan för att återkomna lite senare men möttes av samma ringlande köorm. Vi gav upp och fick läsa i NWT att det var kombon Persbrant/Lerin som drog dessa busslaster. 

Så gott folk, jag har ännu inte varit på Sandgrund och tittat på Lerin men skam den som ger sig, I’ll be back!

Written By
More from Karin Uggla

SERENITY- INRED MED TRENDFÄRGEN 2016

Vi ska enligt färgsystemet Pantone (pantone matchning system) inreda med babyblått- Serenity...
Read More

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *