MILANO DESIGNWEEK 2018 – DEL 1

Ojojoj, känner att jag fortfarande inte har landat från Milano designweek. Jag tror det blev inspiration overload. Så mycket intryck, så långa dagar och så mycket att se och ta in.

Tänk att lilla jag utan lokalsinne lyckades fånga Domen mitt i prick under inflygningen till Milano, jag är själv imponerad!

Vädret var fantastiskt, lägenheten vi hyrde i Chinatown va cool men rökig… (Kolla in coconlampan från flos) Maten vi åt och vinet drack va superbt och sällskapet av bästa Ann-Catherine va kanon. 

Vi turades om att gå lite fel och läsa kartor. Vi tenderade också att prioritera bort att äta så ibland var blodsockernivån och orken låg men det ordnade vi snabbt till med lite apertivo, pasta, pizza, rosé och Apperol spriz!

Jag släpade med mig kameran hela tiden men tog ändå inte speciellt mycket bilder med just den. Bombade däremot stories på Instagram till mångas förtret och kanske någras förtjusning.

Det som lämnade starkast intryck på mig från Milano var alla installationer och utställningar där hela miljön var i perfekt samklang med allt ifrån val av plats (läs palats) till egenkomponerad musik.

Många fina och välkomponerade grupperingar, fotovänliga vinklar och snygga blickfång trots att det var så mycket folk överallt.

Vi började resan med att ha en dejt med Ilse Crawford i Kasthalls fina showroom där hon visade upp sin nya mattkollektion Grönska. Ilse har inspirerats av den svenska naturen och dess skiftningar genom månader och årstider. En kollektion som går i gröna, sköna toner såklart! Riktigt fin kollektion och Ilse är en sann inspirationskälla och en väldigt mysig person.

Kvällen fortsatte med en visning av italienska belysningsföretaget Foscarini i en otroligt fin lokal med en prunkande trädgård där deras lampor hade integrerats i miljön både inne och ute.

 

Kolla på denna lilla söting som stod parkerad på bakgården. 

Det bjöds på vin och mer vin men väldigt lite mat, så vi valde att avsluta kvällen med ett restaurangbesök. Jag åt en hederlig caprese, vi drack rödvin och tog lite pasta på sidan som fick sätta punkt för den första dagen på drömresan.

Arrivederci!

Written By
More from Karin Uggla

FRILANSLIV – KARIN UGGLA

Ingen dag är den andra lik i mitt frilansliv. Det är högt...
Read More

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *