LIFESTYLE - TOVE CASTOR

Mingel med Deichmann

New in från Deichmann. Jag älskar herrskor med rundad tå, de är som ett plommonstop för foten.  Det jag gillade med de här skorna är att de är nätta och i och med den lite kraftigare sulan får man en 90-känsla och just ett plommonstop det köpte jag mig ett i London 1991, undra vart det har tagit vägen? Hade gärna burit dem tillsammans, skorna och hatten med heltäckande svarta strumpbyxor och svart klänning.

 deichmann new in
deichmann skovård

I skopåsen fick vi också med oss ett litet skovårds-kit, litet men naggande gott. En bra ”quickfix” att ha på kontoret eller i stylist-väskan.

dagg från svenskt tenn

Två detaljer att titta efter om ni är ute efter nya skor. 90-tals sulan av traktorkaraktär eller varför inte ett par hederliga Pennylofers? Men den här dagen fanns inga logers i min storlek. Det sägs att namnet Penny loafer kommer sig från amerikanska studenter på 50-talet som stoppade mynt (pennys) i den lilla öppningen på ovansidan av sina loafers. De startade en trend som spred sig och höll i sig och vi använder namnet fortfarande. Den typen av historik trollbinder mig.

Så 50-tal och 90-tal är vad vi sneglar på så här 2015.

Trend 2015  Penny lofers

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.