VISUALISTERNA

Någelunda

Jag måste berätta lite om vårt landstället där jag spenderat påskhelgen och många andra påskar, pingstar och somrar så länge jag kan minnas.

  
Någelunda – vackraste stället i Värmland!

  Min farfar byggde den första stugan hemma på tomten i Täby 1958. Han och min farmor hade via en släkting fått kontakt med markägaren i området och de spanade in tomten med de tre tallarna vid Vänerns strand, slog sen till och betalade 1kr/m2…

 

En modell som farfar gjorde över huvudbyggnaden från 1958
 
 Gemensamt med min pappa och hans bror byggde de sedan upp detta fina ställe med sina bara händer, kluriga lösningar och gediget hantverk!

 

Farfar Göte hugger ut ett solur i berghällen
 
 

Namnet kommer nog av att det är lite “någelunda”, vi har inget badrum med dusch eller vattentoa, ingen tv, inte heller någon fin gräsmatta med planterade rosor eller en härlig sandstrand… Men vi har fem små fina hus precis vid vattnet, gemensamt kök, utedusch, utedass (separett), klipphällar och en ocean enligt EU.

När andan faller på så pular, målar, mekar, krattar och snickrar vi lite där det behövs och efter allas förmåga för att låta denna pärla leva vidare i generationer.

  
Att vakna upp här är helt fantastiskt, Vänern ligger spegelblank och klipporna är ljumma. Man tar sin frukostbricka och sätter sig i morgonsolen på bryggan och bara njuter. Ja det är ju en någelunda brygga förstås då den ligger på land!

Mindfulness i kubik!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *