VISUALISTERNA

NORDISKA TRÄDGÅRDAR 6-9 APRIL

Ojoj, vad vi är sugna på att sätta fingrarna i jorden och börja odla på en ny vår och sommar! Det var väldigt påtagligt när jag besökte Trädgårdsmässan – Nordiska Trädgårdar ute på Stockholmsmässan. 

Litet som stort, expert eller amatör, alla kan odla efter sin förmåga. Sätt ett frö, köp en pelargon eller bygg värsta chiliodlingen.

Apropå pelargon så presenterades just Årets pelargon 2017 under pompa och ståt på pressfrukosten. Valet föll på Kronprinsesse Mary. En vit pelargon med små vita blommor som jag absolut kan tänka mig att investera i. På Blomsterfrämjandet kan du läsa mer om denna söting!

Jag har en väldig svaghet för bonsaiträd och japansk rödlönn, här möts de i en perfekt kombination hos Svenska BonsaiSällskapet.

Svartklöver (vet inte om den heter det men jag tycker det passar) är en annan favorit som jag verkligen gillar, sirlig och lite dramatisk på samma gång. 

Mässan är öppen för allmänheten alla dagar och kl. 10.30 så var mässan redan knökfull av entusiaster. Man kunde köpa allt ifrån lökar och frön till rostiga ormbunksblad och snygga mossbeklädda krukor. 

En skottkärra behöver ju inte bara vara mörkgrön eller i zink, här fanns det färgglada varianter som dessutom fungerade som solstolar, hur smart! Fint med Nadja Wedins blomstrande kuddar till. 

I Blomlabbet bjöds det på workshop vilket var väldigt populärt och verkade vara fullbokat under NÄSTAN hela mässan. 

I Plantagens stora monter strösslades det med olika prunkande balkonglösningar och du guidades runt till vilka växter du bör använda i vilka vädersträck, även vilka växter som passar i vilken säsong.

Jag lusläste såklart söderläge och vet nu precis vad som passar hemma hos mig! Här kan du läsa mer om hur du kan göra hemma hos dig plantagen.se/vaderstreck

Om man inte har gröna fingrar så kan man alltid sätta på sig stråhatten, lägga sig i skuggan och läsa en god bok!

Har du möjlighet i helgen så tycker jag att du ska åka dit och inspireras och handla på dig lite grönt! Själv måste jag vänta lite då det först måste byggas en altan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.