NYÅRSDUKNING I HOLKEN

Man kan tycka att jag borde vara på tå när det gäller dukning men så är inte fallet… Om sanningen ska fram så är jag ganska lat när det kommer just till det. Tycker egentligen att det är ganska kul men tar mig aldrig riktigt tiden att förbereda mig utan det blir mer spontant. 

Hursomhelst så firade ju vi nyår som alla andra och denna gång med ett “gående bord”. Vi startade här redan vid 15-tiden med lite bubbel och tilltugg. Vid 17 serverades det Leif Mannerströms räksoppa – receptet hittar du HÄR.

Vi hade innan frågat svärmor om några extra långa linnedukar till vårt nya bord, vilket hon såklart hade. Så jag dukade med skrynkligt linne och fina Uggleservisen förstås. Den fick min man av sina föräldrar i 40-års present och vi är så glada för den. 

På bordet ställde jag ut blandade småvaser med snittblommor och självklart serpentiner och tända ljus. Hittade även några “masker” på pinne som fick agera placeringskort. Till linneservetterna använde jag paketsnöre som jag köpte till julen och la även på slutet till en blomma till varje kuvert (efter att jag fotat). 

Fort och lätt gick det dessutom eftersom vi sen gick vidare och tog varmrätt på nästa ställe. Avslutade på sista stället med efterrätt och tolvslag med varmkorv som perfekt vickning!

Ett nyår helt i min smak som jag hoppas att vi kan göra manga gånger om 🙂

Written By
More from Karin Uggla

Imorgon så händer det!

Nu har jag kommit halvvägs med arbetsrummet och imorgon då ryker den...
Read More

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *