VISUALISTERNA

ODLINGSTRENDER 2017

I ottan gick bussen från centralen ut till coola Studio Watz i Frihamnen där jag fick titta närmre på odlingstrenderna för 2017. 

Plantagen presenterade med hjälp av stylisten och inredaren Jan Rundgren sina produktnyheter för odlingsåret och hur vi väljer att odla nu för tiden. Städerna fortsätter att befolkas och vi behöver hitta plats för att kunna ha grönska runt omkring oss även på små ytor. 

ODLINGSTRENDER 2017

För balkongen hade de tagit fram ett system där man kan jobba både med balkongräcket och väggen. Det fanns olika insatser som man kunde addera tex. bord och krukor. Jag tänker att det även går att sätta detta mot ett staket eller en vägg hemma på husväggen. 

ODLINGSTRENDER 2017

Det fanns även smarta planeringskrukor som man lätt flyttar runt och kanske att man t.o.m kan ta med sig tomatplantorna till landet på semestern när grannen inte har möjlighet att vattna. 

ODLINGSTRENDER 2017

Den klassiska odlingslådan hade fått ett snyggt lyft och designkärlek. Den gick att komplettera med en spalje vilket även kan fungera både som en avgränsade på balkongen eller altanen.
 
ODLINGSTRENDER 2017

Deras nya serie Olea som består av terrakotta krukor och fat från Italien är riktigt fin. Krukorna kommer i olika storlekar och höjder för att skapa härlig dynamik. Krukorna klarar dessutom att stå ute i -25 vilket inte är så dumt, dessutom blir de bara finare med tiden ju mer de används. 

ODLINGSTRENDER 2017

Nu ser jag verkligen framemot att sätta igång projektet med våran baksida och altanbygge för att sedan addera både odlingslådor och kryddträdgård till grillplatsen! Våren är så välkommen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.