VISUALISTERNA

OLAPLEX – EN FAVORIT

Den lilla vita plastflaskan Olaplex No. 3 har varit en favorit hos mig ganska länge.

Våra vägar har mötts flera gånger för att abrupt skiljas från varandra igen. Inte av fri vilja utan någon gång pga en kackerlacka och en annan av en befarad skogsbrand…

Hursomhelst så behöver vi varann, jag gillar Olaplex men önskar att den lilla flaskan vore större! Mitt hår slukar den verkligen och jag skulle kunna möla i en hel förpackning vid varje tvätt men håller tillbaka såklart.

Det är en intensivbehandling vi pratar om som lagar och återfuktar mitt frissiga och torra hår. Jag tar i den på handdukstorkat hår i 10-30 min innan tvätt. Den passar perfekt att ligga med i badkaret och när vattnet kallnat så tvättar jag ur och det och går på nästa. 

Nu är det så fiffigt att den också har fått tillökning i familjen av både schampo No. 4 och balsam No. 5. Ingen är gladare än jag! Schampot är magiskt krämigt och det behöver jag inte ta så mycket av, likaså balsamet.

Min frisör har dessutom lärt mig att alltid vrida ur håret ordentligt efter sköljning (gärna handdukstorka) inför nästa produkt. Då verkat produkten bättre på håret och blir inte utspädd med en massa vatten. Låter så självklart men ibland måste man höra det för att riktigt fatta…

Jag har ett ganska bra och tjockt hår med starka, kraftiga strån som tenderar att bli torra och frissiga. Jag testar därför även (på rekommendation av min frisör) att varannan hårtvätt använda Kerastases Nutritive inpackning i 10 min för maximal återfuktning av mitt hår. Måste ändå säga att när Olaplex familjen får göra sitt så blir det bäst och lugnas, även om Kerastase också gör jobbet galant!

 

Såhär fin blev blev jag sist.

 

 

 

 

 

 

 

 

Det ska bli spännande att höra om Cathrine på Unik Stockholm håller med om att mitt hår har blivit bättre efter dessa kurer som jag hållit mig till sen vi sågs i början av september! Mitt hår har blivit mycket lugnare och inte alls lika torrt och frissigt som tidigare. Jag har heller inte färgat utväxten ännu även om jag är gråare än någonsin, utan håller mig så länge jag kan med sprayfärg. Gissa om jag längtar tills min nästa klipptid på bästa salongen i stan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *