Pokémon Go Adventure Week - Aerodactyl
VISUALISTERNA

POGO: ADVENTURE TIME

Adventure week börjar ikväll och jag håller på att förbereda mig för fullt. För de som undrar vad sjutton jag pratar om så är det ett nytt event på ingång i Pokémon Go. I en vecka fram kommer det att finnas en ökad chans att hitta Pokémon av stentyp och jag hoppas framför allt kunna fånga tillräckligt med Kabuto för att evolva min första Kabutops.

Kabuto & Larvitar

Förberedelser inför eventet

Det första jag brukar göra när det nalkas event i PoGo är att frigöra så mycket plats som möjligt i min Pokébag så att jag kan fånga allt jag ser när eventet väl är igång. Detta görs bäst genom massevolve med lucky egg och sedan en rensning av alla ’mons med dåligt CP och/eller IV.

För det andra så gäller det att göra upp en strategi för vilken Pokémon man ska gå med som buddy, eftersom detta event även innebär att ens buddy kommer att hitta candies 4x snabbare. För någon vecka sedan hade jag turen att kläcka en Larvitar så nu är frågan om jag ska ha den som buddy eller min Dratini som jag går med just nu för att kunna power up’a min Dragonite och komma högre upp på gymmen snabbare. Svårt val. Larvitar är dock en stentyp så kanske får Dratini behålla sin plats som buddy trots allt. Vi får se!

Onix & Shuckle

Stentyper i Pokémon

Utöver Larvitar så kommer givetvis Geodude, Graveler, Golem och Onix att dyka upp. Niantic och gänget uppmanar även till att hålla utkik efter Aerodactyl. De flesta som har den i sitt Pokédex har haft turen att få den i ägg men jag lyckades faktiskt hitta min i det vilda, vilket iofs också speglar sig i dess dåliga IV. Så nu håller jag tummarna för en bra Aerodactyl! Även en Onix med bra IV står högt upp på önskelistan. Vi har visserligen haft ett Onix-nest här hemma i två veckor men jag har inte lyckats hitta en enda med bra CP + IV. Hittar jag ingen under den kommande veckan så blir det Mini här ovan (med bra IV, dåligt CP) som får utvecklas till min första Steelix, så att jag får användning av iaf en av alla mina metal coats (har 5st i nuläget).

Sedan har vi Sudowoodo, som visserligen är ett träd men också är en stentyp. På någon vänster har jag hittat 10st men de flesta har haft så lågt IV att de fått åka till professor Willow. Även Shuckle är, lite förvånande, en stentyp. Jag hittade ett Shuckle-nest vid Hässelby Slott för någon månad sedan så där känner jag mig ganska klar. Omanyte och Rhyhorn samt deras utvecklingar är också klara men är inget jag tackar nej till i första taget.

Sist med inte minst så har vi ”jokern”. Slugma (som är en eldtyp) utvecklas till Magcargo som är en eld/sten-kombination. Jag har lyckats fånga några stycken Slugma men skulle behöva 27 candy till för att kunna utveckla Magcargo. Kanske kommer även den att kunna hittas i det vilda under eventet så att jag slipper jobba ihop all candy, vem vet? Bara Niantic förmodligen.

Så, är ni redo för Adventure Week? Nu börjar det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.