PUBG // GAME OF THE YEAR

PUBG

“PLAYERUNKOWN’S BATTLEGROUNDS” (PUBG) är fortfarande i utvecklingsfasen men har trots det blivit nominerad i flera kategorier vid The Game Awards som hålls inatt. Med nomineringen till “Game of The Year” blev PUBG det första early access-spelet någonsin att nomineras i den kategorin – och det har stora chanser att vinna.

I korta drag är PUBG ett online multiplayer-spel där spelarna med hjälp av vapen, list och en stekpanna (!) ska bli den sista överlevande kvar av ett hundratal personer. Konceptet är inspirerat av den japanska filmen ”Battle Royale” men kan även liknas vid ”The Hunger Games” för den som föredrar amerikanska filmer. Spelet är utvecklat av Bluehole i samarbete med Brendan Greene (aka “PLAYERUNKNOWN”) och är baserat på hans moddar av andra spel.

För min del kommer det att dröja ett bra tag tills jag vågar mig på att testa det själv så tillsvidare får jag min PUBG-kick genom streamers på YouTube. För även om jag blir skakis bara av tanken på att strandas på en ö där alla andra försöker döda mig så är det ett fruktansvärt intressant taktikspel. Den här duon till exempel, som kör “pacifist mode” (dvs varken använder vapen eller våld), är kanske det bästa jag har sett inom gaming. Ett “must see”, även för icke-spelnördar!

Written By
More from Amelie Lund

BADRUMSDRÖMMAR

Det blir aldrig som man tänkt sig, eller hur? Den här veckan...
Read More

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *