SELFIES AV JUSSI ADLER-OLSEN

Selfies av Jussi Adler-Olsen

Avdelning Q håller som vanligt till i Köpenhamnspolisens källarrum, men står nu inför stora utmaningar. Dels vad gäller arbetet, men också på det personliga planet. Gruppens sammanhållande länk Rose har nämligen sjunkit ner i en psykos vars trådar leder långt tillbaka in ett mörkt förflutet. Ett förflutet där ett grymt brott kan ha begåtts.

Det har kommit ledningen till känna att uppklarningsstatistiken för Avdelning Q ligger långt under det förväntade. Utan Roses hjälp måste de tre återstående medlemmarna – den karismatiske ledaren Carl Mørck, mystiske Assad och det senaste tillskottet Gordon – kämpa för att övertyga dem om att de ska få fortsätta sitt arbete. Samtidigt hittas en äldre kvinna mördad i Kongens Have och en galen bilist har inlett en dödlig jakt på unga kvinnor, medan nya brott planeras på en helt annan plats. Har händelserna ingenting med varandra att göra, eller finns ett samband begravt någonstans?

——-

Jag har ju verkligen gillat böckerna om Carl, men var riktigt besviken på förra i serien. Det var som att Adler-Olsen tog ut svängarna lite för mycket, allt var lite too much. Storyn, personligheterna, dispyterna osv. Har mot den bakgrunden länge stått emot denna bok. Det är så tråkigt att bli besviken. Men trot eller ej, den här boken är bra! Tillbaka till den tidigare känslan i böckerna och med en visserligen skruvad story men inte allt för skruvad. Det är också så intressant att få veta mer om Rose. Jag ser fram emot att få samma inblick i Assads liv och håller tummen för Hardy. Heja Jussi, nu längtar jag efter nästa bok i serien!!

 

Betyg 4 av 5.

Written By
More from Tove Castor

LOEWE PUZZLE BAG

Jag har flera drömväskor men idag står en Puzzle Bag från Loewe...
Read More

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *