BOKTIPS

SISTA VAKTEN AV STEPHEN KING 

För sju år sedan körde den ökände ”Mercedesmördaren” Brady Hartsfield rakt in i en folkmassa. Åtta människor dog och långt fler fick men för livet. Den pensionerade kriminalpolisen Bill Hodges har inte kunnat lägga vansinnesdådet bakom sig, och när han nås av den oroande nyheten att en efter en av de överlevande efter Mercedesmassakern försökt ta sina liv under mystiska omständigheter, inser han att mardrömmen är långt ifrån över. Hodges blir allt mer övertygad om att Brady Hartsfield har ett finger med i spelet i det som börjar likna en självmordsepidemi. Men hur kan det vara möjligt, när Hartsfield som är dömd till psykiatrisk vård, sitter i rullstol och knappt kan prata? Vad döljer sig bakom Mercedesmördarens tomma blick?

 

Sista vakten är sista delen i trilogin om Bill Hodges och hans medhjälpare Holly och Jerome. Så sjuuukt bra!! Alla tre böckerna om Hodges håller superhög nivå och är en fröjd att läsa. Man blir underhållen, det är spännande och skurken är så OND. Dessutom är storyn fortfarande bra och personligen gillar jag ju när böcker får den där lilla touchen av overklighet  Jag kommer sakna Hodges.

 

Betyg 5 av 5.

 

Kvinnan bakom boktipsen:

Kicki som är en alldeles vanlig kvinna i 40-årsåldern som till vardags funderar kring samhällets brottsförebyggande och hur man kan samverka på bästa sätt. Man och två barn upptar det mesta av fritiden men om det finns tid över spenderas den med fördel på böcker (och då mestadels deckare och fantasy) tv-serier, tv-spel och stickningar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.