VISUALISTERNA

STOCKHOLM I MITT HJÄRTA

Det fruktansvärda terrordådet som skedde i Stockholm igår skakar om och berör mig djupt.

Mina tankar är med skadade, vittnen samt med anhöriga till dom som fick betala med sina liv. Att bli offer för terror är vedvärdigt vare sig det sker i Stockholm, London, Nice, Bryssel, mellanöstern eller någon del utav värden.

Det finaste i stunden är kärleken & öppenheten.

Min telefon gick varm igår med samtal, sms och medelanden på facebook ifrån vänner som undrade: Är ni ok? Vi är ett gäng vänner som hörs dagligen, sedan har vi vänner som man inte hörs med lika ofta, men tankar strömmade ifrån precis alla håll. Vi månade om varandra och alla!

Jag och Linus höll hemmet öppet, som så många andra i Stockholm.

Det var öppet för dom som inte kunde ta sig hem men min tanke var att det skulle vara öppet för vem som helst som inte hade någonstans att ta vägen. Jag vill leva öppet! Jag vill att mitt sätt att se på världen, olikheter och andra kulturer ska vara totalt öppet. Jag vill inte leva ett liv där jag utesluter!

Det som skedde i Stockholm bör enligt min mening aldrig bli en symbol för rädsla inför olikheter. Men den måste få bli en händelse som påminner om oss att vi aldrig får acceptera hat, våld eller extremist.

Religon eller härkomst har INTE med detta att göra, utan det är extremisten som är boven, och den måste vi alla säga NEJ till.

 

Att ha åsikter som inte är som mina är okej,  så länge dom aldrig skadar någon annan människa! Något som skadar är ALDRIG rätt.

Jag vill skicka ut en tanke: Om att detta inte bör bli en poäng i flyktingpolitik!

Dom som flyr hit, flyr från just denna typ utav attacker! Dock tycker jag att det borde finnas en regel och det är: Om du kommer ifrån ett annat land och skadar någon människa så ska du utvisas direkt. Är du svensk och skadar någon annan ska du låsas in, direkt!

Vi ska alltid säga nej till alla former utav våld! vem förövaren är, är totalt oviktigt!

 

Kärlek till våra medmänniskor!

 

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.