VISUALISTERNA

SVENSK DESIGN NÄR DEN ÄR SOM BÄST

Visualistpodden har blivit med jingel och vi har spirande vårkänslor! 

I veckans podd valde jag bl.a. att lyfta en kvinnlig svensk designer vid namn Lisa Hilland. Svensk design när den är som bäst.

Hon har samarbetat med allt ifrån Ikea till Svenkt Tenn. Lisas formspråk och materialval är rent och tydligt och det känns som att varje produkt hon trollar fram är en klassiker redan på skissbordet. 

Hennes senaste samarbete som vi sett är med Designhouse Stockholm och det uppmärksammades nu under Stockholm Designweek. Resultatet är en nätt och snygg stol vid namn Torso. En enkel stålställning med träsits och en rygg i form av en ”korsett” i läder. Den är så fin och skulle gärna få stå hemma i min hall! 

Från hennes monter på Stockholm Furniture & Light Fair.


Även hennes sittpuff Pompom skulle vilken dag som helst få flytta in, den har jag kollat på i flera år. Den säljs på Svenskt Tenn och finns även i chokladbrunt, inte helt billig tyvärr men man kan väl önska sig…


Som ni redan vet är jag väldigt svag för företaget Gemla och deras produkter och jag har nämnt dem vid ett flertal tillfällen. Här kommer ännu en anledning att snacka böjträ och naturskinn från Tärnsjö. Spana in soffan Bow och stolen i samma serie. Båda designade av talangfulla Lisa för just Gemla, vilken fullträff!


Gungstolen GRÖNADAL i rotting har Lisa designat för Ikea och krukan Poppy i gummi och metall är designad för Klong. Lite mer lätttigänglig design för den med lite mindre plånbok och god smak! 

Håll ögonen på Lisa för hon kommer fortsätta leverera!

| Uggla |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.