TRENDER FRÅN STOCKHOLM FASHION WEEK AW18

trender från stockholm fashion week AW18

Det har gått drygt en månad sedan Stockholm Fashion Week AW18 men nu har jag äntligen hunnit gå igenom alla visningar och analyserat trenderna från veckan.

Allt från midnattsblå till en ljus duvblågrå. Blått var helt klart den färg som stack ut mest i höstens kollektioner från våra svenska designers. Framför allt den petrolblå nyansen, som sågs hos bland annat Dagmar och K-OURAGE. Det fanns även en hel del lila på sina håll.

Midjan accentuerades, med hjälp av bälten som antingen smälte in eller bröt av resten av outfiten, hos flertalet designers. Enligt Filippa K så får midjeväskan hänga kvar ett tag till medan Rodebjer tänkte hållbart och återanvände ett bälte från en tidigare kollektion i sin visning.

Om blått är höstens färg så är kostymen definitivt höstens plagg. Det fanns både klassiska med byxa + kavaj och den lite kvinnligare varianten med kjol, men också några i mer okonventionella material och färger.

Cold shoulder-trenden har hängt med ett tag och fokuset på axlar kommer att finnas kvar även till hösten, men kommer snarare att övergå till en “warm shoulder”. I höst får nämligen axlarna gärna vara påklädda. Bäst kläs de i någon slags halsduk eller cape.

mixa och matcha trendernaEller varför inte mixa och matcha alla trender? Det går att kombinera kors och tvärs, vilket det också gjordes flitigt på visningarna. Kostym med bälte, kostym med extra påklädda axlar, kostym med blå accenter, blå kostym, blå scarf till kostym med bälte etc. etc.

Vilken trend är din favorit från höstens kollektioner?

Tags from the story
, ,
Written By
More from Amelie Lund

SUMMER HANGOVER

Det har varit lite tyst från mig här ett tag och jag...
Read More

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *