TWIN PEAKS, 25 ÅR SENARE

Twin Peaks, körsbärspaj och kaffe

25 år, 11 månader och 12 dagar har passerat sedan finalen av Twin Peaks säsong 2. Igår hade ÄNTLIGEN säsong 3 premiär (och jag som klagat över hur lång tid det har gått mellan säsongerna i Sherlock och Game of Thrones)…

Första gången jag såg Twin Peaks var med mina föräldrar när jag var liten. Jag inte minns så mycket mer än introt dock. När det blev officiellt att det skulle komma en ny säsong bestämde därför sambon och jag oss för att ta tag i den gamla kultklassikern och gick från total förvirring i första avsnittet till total fascination. Det finns så mycket att säga om Twin Peaks, de fantastiska karaktärerna, det citat(o)vänliga manuset och hela stämningen i serien. Det är en mix av surrealism, skräck och humor. Och lite till. Den var nyskapande för sin tid och inspirerar fortfarande 25 år senare. Stranger Things är ett exempel på en TV-serie med liknande mystik i luften, men även modevärlden har hämtat inspiration från Twin Peaks. Det är, som Special Agent Dale Cooper säger, a place both wonderful and strange. Har du inte sett den – gör det!

ELLE Sverige, Twin Peaks

“Twin Peaks”, ELLE Sverige, September 2013

ELLE US, Twin Peaks

“The Surreal World”, ELLE US, Augusti 2012

Looks inspirerade av Twin Peaks

Även Dagmar AW16 inspirerades av Twin Peaks

Tags from the story
,
Written By
More from Amelie Lund

CHECKLIST SS17: SALE EDITION

Förra våren gjorde jag en checklista över vad som skulle göra min sommargarderob...
Read More

2 Comments

  • ÅH! Kollade precis klart på säsong 2 igår efter att ha plöjt mig igenom den för att jag och sambon skulle kunna börja kolla på säsong 3. Igår såg vi första avsnittet på nya säsongen. Vet inte riktigt vad jag tycker än så länge, men ska inte vara så snabb med att döma!

    • Neej, vad tråkigt att höra. Vi har faktiskt inte hunnit se om hela säsong 2 än men vi jobbar på det! Håller tummarna för att nya säsongen blir bättre med tiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *