VISUALISTERNA

UTERUM, FÖRVARING & TRÄDGÅRDSTRENDER HOS SKÅNSKA BYGGVAROR

Regnet smattrar mot taket och rummet känns ljust och luftigt, stämningen är på topp. Sen fick jag som ett slag i ansiktet… Jag visste någonstans innerst inne att våra förvaringsutrymmen hemma är långt ifrån optimala. Garaget i länga är fullt av innerdörrar, trasiga gamla pulkor och en hel del möbler som just nu inte passar in. Vi skulle inte ens få plats med en leksaksbil där om vi ville. Förrådet invid huset ska vi inte prata om eller tvättstugan och för guds skull inte klädkammaren…suck! Både Anne från Skånska Byggvaror och Paulina aka Förvaringsdrottningen gjorde mig brutalt medveten om mina fel och brister i ordning – reda – rensa – slänga träsket.   Vart börjar man då? I ena änden och slutar när det är klart, punkt! Jag ska först läsa Förvara smart från pärm till pärm sen ska jag skissa på en skräddarsydd och smart förvaringsinredning till våra prylar för att sen lägga min beställning. Hepp!   När jag har knäckt den nöten så är det bara att gå på nästa, ett extra rum -ja tack. Skånska Byggvaror är en av de störst på marknaden vad gäller uterum. Arkitektritade och anpassade till ditt hus, allt ifrån ”punchverandor” till fristående uterum och växthus. Tänk att ha någonstans att duka upp julbordet, servera midsommarlunchen i eller att ha en plats för favoritfåtöljen. Men…detta kräver också struktur och diciplin för man vill ju inte ha ett till förråd liksom 😉 nä här ska inredas från golv till tak med mattor, möbler, kuddar och belysning. De har en leveranstid på ca. 2-4 veckor på sina uterum så det är bara börja planera, förbereda grunden, dra ihop ett litet gäng med frivilliga och sen bygga ihop. Så ringer ni mig sen när det är dags att inreda 😉      Vi bjöds även på en grön trendrapport av Stefan Nilsson aka Trendstefan och det man inte får reda på under Chelsea Flower Show verkar inte vara värt att veta. 

  • Odlingstrenden är större än någonsin både som självhushåll och att ordna små växtterrarier – kommer som en Ugglasfavoriter i aprilnumret av Täby Danderyd Magasin.
  • Arkitektoniska trädgårdar, man jobbar med belysning, gångar, avdelningar och olika rum i sin trädgård. Ex. loungehörna, syrenberså mm. 
  • Vildvuxet, naturligt, högt gräs och hundkex. Så om du inte ber grannen klippa gräsmattan under din semester så är du helt tätt i tiden när du kommer hem igen efter fyra veckor.
  • 70-talet är tillbaka, mycket färgglada ”köttiga” blommor. Glöm inte att vattna.
  • Odling är en livsstil och den gröna trenden sprider sig ända in i modevärlden, man anlitar trädgårdsmästare, florister och stylister för att fixa den rätta miljön till fotoreportaget. 

Utelistan bestod av: Alliumboll, pilträd, rostig plåt, finklippt gräsmatta och buxbom. Tur, där klarade jag mig på alla punkter! Sist men inte minst fick vi sätta tänderna i spättekakan, som för min del gör sig bättre som bordsdekoration än i min mun. Men smaken är som baken…  Ta en sväng förbi Barkarby Handelsplats i helgen och kolla in deras fina showroom, väl värt besöket! 

2 kommentarer

    • Karin Uggla

      Det gör du helt rätt i Linn, det finns växthus i alla möjliga stilar. Jag gillar särskilt det vita växthuset med nockdetaljer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.