
Vinn – Dessertskålar från Le Creuset
Nu kan ni vinna 4st dessertskålar till höstens alla bjudningar från klassiska Le Creuset genom att Gilla och Dela våran sida på Facebook där Ni också lämnar en kommentar och berättar vem Ni vill skulle vilja bjuda på en Crème Brûlée!
Lycka till!
Nedan följer receptet på Visualisternas favoritgryta – Boeuf Bourguignon
Ingredienser 4-6 pers.
1 kg högrev
2 morötter
2 gula lökar
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 msk vetemjöl
1 flaska rött vin, 75 cl
5 dl vatten
3 msk kalvfond
2 msk tomatpuré
1 tsk timjan
1 lagerblad
3 vitlöksklyftor
250 g steklökar
250 g champinjoner
2 pkt bacon
Gör så här:
Skär köttet i bitar. Bryn det i omgångar i smör och lägg det i en gryta. Skär morötterna och klyfta löken. Fräs dem lätt och lägg över i grytan. Salta och peppra. Pudra över mjölet och rör om.
Häll på vin, vatten och fond. Tillsätt tomatpuré, timjan och lagerblad. Pressa i vitlöksklyftorna, koka upp under omrörning och låt småputtra tills köttet är mört ca 2 ½ timme.
Skala steklökarna och fräs dem i smör. Tillsätt dem efter ca 1 ½ timme.
Klipp baconet i strimlor och bryn det lätt. Lägg svamp och bacon i grytan och sjud några minuter. Servera med pressad potatis, grönsallad och ett fylligt rödvin.
(det går lika bra med bubbel)

