VISUALISTSPANING PÅ FORMEX

 

Formex kom med besked för våran del och så helt plötsligt är det över. Det var extra intensivt den här hösten eftersom vi fått äran att styla Curated Trends till mässan så kanske har vi upplevt den här höstens Formex extra mycket.

Curated Trends ska vi be om att få återkomma till för nu vill vi prata om vad vi såg på mässan och vad tar vi med oss.

Vad tar Visualisterna med sig?

I vår roll som stylister och kreatörer söker vi mer efter trendenser än produkter och vad vi lägger på minnet är såklart de trender som lyser starkast men det som hamnar på Visualisterna.se är de som passerat vårt eget filter. Vad tilltalar oss, vad vill vi ta med oss från en av höstens viktigaste mässor?

Vi noterar hur företagen väljer att exponera sina varor, många väljer att återanvända sina montrar säsong efter säsong men det vi noterar är att hantverksprocessen är mindre synlig. Att hantverksprocessen är mindre tydlig betyder inte att hantverket på något sätt bleknat, tvärt om, men man exponerar inte skisser, ritningar och moodboards i samma utsträckning istället står produkten i fokus. Eller rättare sagt det produkten ger Dig i fokus. Att brygga kaffe är ett hantverk, Drop coffee bryggare för hemmabruk ger dig möjligheten att njuta av ett långsamt, ömsint bryggt kaffe på morgonen (om du har tid att brygga det vill säga). Hantverket lyser kanske ändå starkast i de produkter vars syfte är att pryda våra hem. Ringlade keramikvaser och bonader av makramé. 

Längtan efter att köpa nytt är inte lika stark.

Längtan efter att köpa nytt är inte lika stark, det vill säga om du är en av de lyckliga som ärvt designklassiker genom åren. Vinnarna är de varumärken som har en skatt att ösa ur. Många väljer att reproducera ärade klassiker och de gör det med bravur. Kanske har du din farmors stolar, din mormors kastruller, någon avlägsen släktings hela prydnadsskatt? Inte, ja då är du nog lite investeringssugen ändå. Ja ni läste rätt, investering inte shopping. För vi vill inte längre byta ut allt, vi vill samla och forma våra hem även tid.

Vilket osökt leder in oss på…Färg.

För förändring är något vi ändå vill ha. Vi vill hänga med i tiden och utrycka oss i våra hem och det kan vi göra med färg. De vita väggarna har såklart en given plats i våra magkänslor men färgskalan för interiörmåleri är mer lockande än någonsin och allra bäst på mässan var Jotun!

Färgföretaget som lyckas pricka in hela Formex i sin monter. Jotuns monter var inte bara helt fantastisk, företaget kommer också med ett färgsysten och en färgkarta som är nyckeln till att lyckas. En färgkarta man kan följa för att i harmoni, byta färg rum för rum genom att presentera dem i nyanssäkra grupperingar. Dessutom är alla kulörerna så. himla. härliga. 

 

Vad tror vi på?

Vi känner att den här säsongens styrka ligger i materialvalen och i färgskalan. Det pulverlackade metallerna i kombination med fina texturer, inte minst sammeten och manchester. Den sobra mättade färgskalan som går från nuderosa via rosa mot vinrött och med inslag av den mörkt gröna. Det monokroma där skuggorna nyanserar ton i ton eller avsiktligt ton i ton. Taktila materialmixer, runda och organiska former. Färgskalan ligger oss redan varmt om hjärtat och äntligen är den här!

Krom var något som man trodde var på ingång men den ser vi inte ännu, de råa metallerna är inte lika framträdande. Mässing förekommer i kombination med pulverlackat i vinrött, grönt och rosa.

 

Trendrestaurangen och Trendutställningen lockade tyvärr inte lika mycket denna gången.  Två utställningar som varit en destination i sig tidigare år bjöd tyvärr inte på några djupare intryck.

 

Här kommer några favoriter som fick oss att höja kameran!

Fin detalj från Jotun
Lisa Bengtssons coola prints

Drömmig belysning från Vita

Snyggaste färgskalan i köket från Zone
Drömstolen från Aytm
Vackra kurvor från Målerås
Formex Nova vinnaren Quian Jiang
Sobert hos Eva Solo
Färgglatt från Paradisverkstaden
Stilrent från Lyngby porcelain
Inspirationsplock från Trendrestaurangen
Formex formidabel nominerad Klässbols linneväveri
Jotuns fina färgkarta
Soft skin Jotun Lady
Written By
More from Karin Uggla

Outdoor

Nu är det dags att planera uteplatsen! EKPR bjöd i morse på pressfrukost...
Read More

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *