Idag firar vi 13-ig bröllopsdag!

bröllopsdag bröllopsdag

 

… år nr 13 är det tydligen spetsbröllop…

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+
maj 31, 2016 | MITT LIV - TOVE CASTOR
Skriven av Tove Castor, 0 kommentarer

Det är nästan så Cushion är det Nya svarta inom make up.

Cushion applicators är det hetaste inom makeup och tillsammans med Beauty Blenders av olika slag är det att applicera makeup´en med inbyggda cushions som lockar allra mest. Det ligger något i att kunna bygga upp sin make up gradvis, lager på lager för att uppnå den täckning eller lyster man är ute efter. Idag fick jag ett paket på posten med prover på just det. Tre produkter i serien Wonderful Cushion från Sephora närmare bestämt ett läppbalm, en highlighter och en rouge, alla med cushion applicator.

För mig som har torr hy är alla former av cremeprodukter att föredra eftersom de ger ytterligare fukt. Det är också ett litet tips. Har du finare linjer kan det vara smart att undvika ”matta” produkter. Matt foundation tex. De har en tendens att lägga sig i linjer och förstärka snarare än täcka. Likaså ljusreflekterande produkter, de behöver inte täcka utan ger ändå ett lyft genom att de jobbar med ljus och lyster.

 

SEPHORA CUSHION är det nya

 

Glad blir jag att de här produkterna verkar vara precis som jag vill ha dem. En ljusreflekterande highlighter som ger lyster, ett pigmentsstarkt läppbalsam som går att bygga upp gradvis från lätt tonat till heltäckande och en lätt tonad rouge som drar åt starkt rosa. Alla tre påminner mycket om produkter jag idag har i puderform så jag ser fram emot att prova hur de står sig och huruvida cushion applicatorn kan mäta sig med penslar, pudriga texturer och Beauty Blenders.

 

SEPHORA CUSHION

SEPHORA CUSHION

 

Andra produkter jag längtar efter att prova med cushions är Lancome Miracle Cushion Foundation och Juicy Shakern från samma varumärke. Det finns en aura av Quickfix i luften som jag gillar och vad jag läst och hört så är detta något många gillar.

 

CUSHION FOUNDATION

CUSHION APPLICATOR

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+
maj 30, 2016 | SKÖNHET - TOVE CASTOR
Skriven av Tove Castor, 0 kommentarer

Visst gör det ont när knoppar brister och attans också om det inte är så att jag känner mig lite på efterkälken. Hela världen exploderar på våren och det händer något nytt varje dag, jag vill med på det tåget. But first – Weekend, som visserligen, i alla fall till hälften ägnades åt pepp och nystart.

 

LÖRDAG – Lördagen spenderade jag på Hilton Hotel vid Slussen för att ta del av BBCON, Better Bloggers konferens för Bloggare och Influensers och efter en Noteworthy dag avslutades lördagen med en mobilfri middag och drink tillsammans med goda grannar.

 

bbcon bbcon16

syrener

bbcon16

bbcon16

 

All form av input sätter såklart igång tankarna och hur jag kan optimera och förbättra. Jag säger som På Spåret- Vart är vi på väg?

Recept på världens godaste Lynchburg Lemonade hittar ni här! Vi brukar ta i och blanda en pitcher sedan är det bara att ladda med all is i världen!

 

lynchburg lemonade

 

SÖNDAG – MORS DAG. På söndagen fixade en massa hemma och jag firade med middag med familjen tårta. Efteråt gjorde N egen iskalls av apelsiner och utöver det oranga så tycks hela hemmet gå i vitt, rosa och gröna toner just nu.

 

pioner

akleja

sparris

morsdags tårta

porslinsblomma

äppelblom

syren

rabarber

apelsinglass

färskpressad apelsin

gör egen isglass

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+
maj 29, 2016 | MITT LIV - TOVE CASTOR
Skriven av Tove Castor, 0 kommentarer

digitalt entreprenörsskap

 

Lyckliga människor bloggar aldrig!

Igår var jag och Mia från Mias Shopping iväg på BBCON hela dagen, en konferens som handlar om digitalt entreprenörsskap. Hos Mia hittar ni fler bilder. Just den bild jag har valt togs när Underbara Klara och AnnaKarin Nyberg, Internetforskare vid Umeå universitet, föreläste om just Digitalt Entreprenörsskap och synen på kvinnors företagande på nätet.

Jag passar härmed på att dementera det ”Anonym” säger. Jag är inte olycklig, ilsken eller arg. Däremot är jag en kvinnlig entreprenör inom visuell kommunikation som verkar både analogt och digitalt. Jag har byggt mitt eget företag, jag har anställt mig själv och jag står och faller med mig själv. Jag är mycket stolt över att jag står och att jag står ganska stadigt. Jag lever inte på att blogga, jag får inte betalt för att gå på events och jag kan definitivt intre servera schampo och nagellack som middag till mina barn. Tyvärr för då hade vi inte behövt gå hungriga. Däremot är bloggen mitt skyltfönster och jag har fått många utav mina uppdrag för att den hjälper mig att synas. jag tycker att det är roligt och jag får vara med om många roliga stunder tack vare bloggen. Så är det.

Däremot har jag på senare tid förstått att det inte är så tydligt var jag faktist gör, vad jag faktiskt jobbar med och där har jag en utmaning och något att ta tag i för jag vill ju att mitt företag ska växa och jag vill utvecklas och få chansen att anta nya utmaningar. Det ska jag ta tag i på måndag!

Nu önskar jag er en härlig söndag och till alla mammor er Bästa Morsdag någonsin!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+
maj 29, 2016 | MITT JOBB - TOVE CASTOR
Skriven av Tove Castor, 3 kommentarer

The 90´s slip dress. När jag shoppade till nyår så hade jag definitivt sommaren i tanke och valde att satsa på en slip dress i 90-talsanda. min klänning hittade jag på Weekday och den är en skön mix av 90-tales spagettistrapklänning i trikå som bars över t-shirten och den underklädesklänning som vi alla bar i början av 2000-talet. En modern slip dress helt enkelt. Snyggt och alldeles perfekt i sig självt och allra snyggast tycker jag att det blir med ett par klassiska vitatygskor som tex ett par Keds.

 

90´s slip dress

90´s slip dress

90´s slip dress

90´s slip dress

 

Slip dress/Weekday, Sneakers/Keds

Just min klänning finns inte kvar men det finns många liknande som tex den här.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+
maj 29, 2016 | MIN STIL - TOVE CASTOR
Skriven av Tove Castor, 0 kommentarer