Björksav, kan det vara något. När jag pratade med en väninna som jobbar med hud och kosmetiska behandlingar så sa hon snabbt Ja. det var ingen nyhet för henne att björksav skulle ha positiva effekter på hyn. Mádara är ett av de varumärken som gjort den till en del av sin affärside. Ekologiskt är det också, det finns i naturen och har gjort det långt innan man fick för sig att börja samla det på flaska.

Jag ser fler och fler nyetableringar inom skönhet den här hösten, inte bara make up utan också väldigt mycket hudvård och de har ofta en av två saker. Antingen har de substanser som fungerar eller har de en ekologisk och organisk formula. Men det ena behöver ju inte utesluta det andra de som kan säga check på båda är kanske de lyckliga få som hittat rätt.

Lika troligt är jag också en utmärkt målgrupp, jag råkar vara en kombination av något äldre, nyfiken och har en hy som behöver fukt och omvårdnad. En bra kombo för att se vad som funkar och vad som funkar mindre bra. Sen väger jag så klart in doft och känsla minst lika mycket för en bra hudvård ska kännas lyxig och härlig annars skolkar jag.

Så Mádara innehåller inget vatten? Inget vatten är en sanning, vattnet är ersatt med björksav, men det är en sanning med modifikation eftersom björksav i sig såklart innehåller vatten. Vad är hönan och vad är ägget där? Däremot sägs björksav vara fantastiskt inom hudvård eftersom Björksav, förutom vatten, också  innehåller aminosyror och mineraler som framförallt bidrar med återfuktning.

Allt är ekologisk framställt och genomsyrar allt ända ut till förpackningen. Plus med förpackningen är att de har pump vilket betyder inga fingrar i krämerna, mindre risk för bakterier. Det är ett stort plus. Det är också lätt att ta lagom mycket och så tycker jag att de är riktigt snygga. Tål att stå framme!

Vad jag hittills gillar bäst (förutom att det är organiskt, det hade varit alltför förutsägbart att säga det) är effekterna de utlovar. Björksav sägs vara det nya koksovattnet och i england ska det tydligen finnas till försäljning på flaska för att dricka. Björksav känns också rätt i vårt nordiska klimat, rent känslomässigt. Jag har hunnit prova serumet som går snabbt in i huden, Age defence dagcremen som är något fetare och Ultimate Facelift som sjönk in finfint. Doften är något de har gemensamt och det doftar lite grönt, kryddigt, jag vill säga åkerfräken. Kan det stämma? Det är sommar, vid vägkanten, den lite gröna lätt fräna doften. Ringblomma kan det också vara, jag får inte riktigt kläm på det men doften går definitivt hand i hand med de organiska innehållet. Efter ett tag blir den dock mer subtil och känns fräsch.

Just nu är jag mitt upp i  en annan serie så effekten och resultaten får låta vänta på sig. För som vi alla vet, för att få effekt och resultat måste man vara produkten trogen över tid.

 

 

madara-time-miracle-age-cellular-repair-serum-1016-125-0030_1

 

 

*pressprov

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+
oktober 25, 2016 | SKÖNHET - TOVE CASTOR
Skriven av Tove Castor, 0 kommentarer

Kommer ni ihåg att jag var förbi Estee Lauders Stockholmskontor under pressveckan? Egentligen var jag där för att titta närmare på deras nya foundation Doubble Wear Nude men bland pressproverna fanns flera produkter som intresserade mig minst lika mycket. Ett ex är Super Noir som är en mashup mellan en skugga och en eyeliner.

 

estee lauder super noir

 

Som en krita för att få perfekt svärta runt ögat. Inte helt lättapplicerad för linjen tenderade att bli ganska bred, tyckte jag på morgonen, under dagen kände jag att den hade nog fått bara ännu bredare och suddats ut något mer i kanterna. Det här kan bli en ny favorit!

 

estee lauder super noir

 

 

Snapshot från idag

Hela dagen har jag varit och fotograferat i Uppsala. 

estee lauder super noir

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+
oktober 24, 2016 | SKÖNHET - TOVE CASTOR
Skriven av Tove Castor, 0 kommentarer

Här är jag när jag är lite lagom vild. Jag har varit svarta naglar trogen i snart ett halvår, började snegla på rött igen häromdagen men festade till det lite i det svarta istället genom att måla ringfingernageln med med OPI´s glittriga svarta. Inte ett dugg vilt skulle jag vilja säga men lite mer extra än vad jag brukar ha. 

 

korta svarta naglar

 

Nu får ni också ha i åtanke att jag inte alls ägnar mig åt någon manikyr, ingen nagelvård, inget filande tan rätt och slätt håller mina naglar korta med en ordinär nagelklippare. Korta och svarta.

Som topplack använde jag OPI Brilliant och faktum är att jag målade naglarna innan jag åkte iväg på Rituals julmingel i onsdags och lacket sitter fortfarande som berget. Brilliant är topplacket som är lite extra shiny till skillnad mot OPI Plump som ger mer gelliknande naglar.

 

opi brilliant

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+
oktober 24, 2016 | SKÖNHET - TOVE CASTOR
Skriven av Tove Castor, 0 kommentarer

a perfect week

 

A perfect week?

Så sitter man här en söndag och känner att man inte gjort tillräckligt igen men så får jag själv lämna in ett veto. Det har absolut varit en good enough vecka, kanske t.o.m en perfect vecka. Bättre än många andra, vad har jag för krav på mig själv egentligen?

Den här veckan har innehållit:

 • Uppdag hos kund och leverans
 • Kundmöte med upplägg inför 2017
 • Införsäljning med ny kund, eller rättare sagt kunden kontaktade mig
 • Planering inför roligt dekoruppdrag med Uggla
 • Pressevent med Rituals och träffat alla härliga beauty tjejer
 • AW men gamla kollegor men on going friendship
 • Nätverksfika och häng med härlig influenser
 • Mysig middag med härlig PR tjej/Stilikon
 • Planering inför kommande exponering av nyetablering, Moi & Uggla
 • Utvärdering och framtidssnack gällande Visualisterna.se så klart med med bästa kollegan Uggla
 • Jag har varit på utvecklingsamtal med min yngsta
 • Jag har lyckats shoppa skor och jackor till samtliga killar
 • Sista delarna till uterummet har kommit!
 • Vi har tagit upp båten
 • Vi har planterat vårlökar aka Liljekonvaljer och narcisser i trädgården
 • Vi har tuktat buskar och flyttat runt buskar
 • Det har varit handboll, 2 matcher 2 vinster
 • hunnit avhandla livet med älskad syster
 • Shoppat
 • Vi har frossat i älsklingserie på ViaPlay
 • Jag har tränat. 3!!! ggr……Ni hörde rätt. 3 gånger!!

Vilka förväntningar har jag egentligen? Det här är ju en perfekt vecka med bra balans mellan jobb och familj och en grym fördelning mellan nutid och framtid på jobbet. Dags att sänka ribban från ouppnåeligt till fantastiskt bra? Fantastiskt bra är fantastiskt bra, hyfsat hade t.o.m varit en helt ok vecka, helt acceptabelt. Nån gång ska jag nöja mig med hyfsad men just nu gottar jag mig i perfekt!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+
Skriven av Tove Castor, 0 kommentarer

DAO Julklapp från RITUALS

 

Årets första Julmingel betydde också årets första julklapp. Tack snälla Rituals!

jag var inne på det i mitt förra inlägg om julminglet, det sitter i dofterna och faktum är att vi inte fick samma doft utan fick önska doft. jag var inne på en sak till och det är att inte välja efter färg utan efter vilket behov ni har eller vilken effekt ni vill ha. Hudvård är lite lurigt på det sättet, det är inte ytligt alls utan snarare väldigt mycket hud, hjärna och hjärta. 

Jag fick DAO.

DAO är en gammal kinesisk filosofi som kretsar kring att uppnå perfekt harmoni mellan Yin och Yang. Med fokus på att berika din Yin-energi hjälper vår The Ritual of Dao kollektion dig att hitta inre lugn och ro i ditt upptagna liv.

Spot on!

Som Jungfru har jag dragits med en strävan efter perfektion i allt jag gör och det är inte lätt att alltid uppnå perfektion när man är kreatör. För perfektion kräver tid och utrymme att förfina förfina och förfina och som kreatör så är allt upp till dig, du kan inte delegera. Lägg många projekt och aktiviteter i den mixen så kan ni förstå att jag längtar efter långa bad med dofter som hjälper mig att hitta ett inre lugn. Den här presenten tillsammans med armbandet jag fick i fördelsedagspresent ”just breathe” kanske försöker säga mig något?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+
oktober 22, 2016 | SKÖNHET - TOVE CASTOR
Skriven av Tove Castor, 0 kommentarer