FASHION - TOVE CASTOR,  LIFESTYLE - TOVE CASTOR

Balenciaga – Kupor, spagettistraps och midjeväska

En helvit kollektion med små awkward utanpåliggande kupor, spaghettistraps och med byxlinningar som förnimmer om en uppstickande troskant mixat med spets, bara magar och magväskor i satin. Den summeringen kanske det inte låter som en Balenciaga kollektion på Paris Fashion Week men så är det. En kollektion för modehuset Balenciaga, signerat Alexander Wang och den signaturen är nästa på en garant för att det här kommer slå för Wang tycks lyckas med allt han tar för sig. 

 Balenciaga ss16  
Balenciaga ss16  Balenciaga ss16

 

Min favorit? Jag gillar verkligen kuporna men tycker ändå att BACK gjorde de minst lika bra för ett par säsonger sedan. Kuporna känns inte som det nya och när det kommer till Wang – När såg ni senast ett Wang x H&M plagg?  Den kollektionen hade sitt stora genomslag på sociala medier veckorna innan lansering men dock ut ganska snabbt. Mössan jag köpte har i dagsläget ett högt PPA* för att vara en mössa.

Däremot såg jag senast i torsdags en ”Marni for H&M-byxa” på stan. Undra om inte den kollektionen är den bästa av alla H&M’s desigsamarbeten. Inte för H&M själva utan för konsumenten. Marni och Isabel Marant. Tidlösa signaturkollektioer.  Jag tycker nog det. 

Next Up i gällande H&M´s designsamarbeten är Balmain… Om jag kommer köa? Inte så sugen i dagsläget men vem vet.

 

*PPA – ett frekvent använt uttryck i min familj som står för Pris Per Användning som min man myntade för att se hur vi skulle kunna motivera vissa köp.

 

Alla bilder kommer från Pinterest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.