VISUALISTERNA

BTS – Behind the scenes

Jag älskar studiojobb. Det är där jag trivs allra bäst och där jag helst vill vara. I helgen som var fick jag möjligheten att jobba med ett grymt team som plåtade 4 editorials för en tidning i Dubai. Min roll för dagen var som stylistassistent. Vilket behövdes denna helgen eftersom det var 4 gånger fler bilder som skulle tas, 4 gånger mer kläder som skulle plockas, steamas och returneras. Det är en ganska omfattande logistik att sätta samman en plåtning och nu var det 4 st som planerats paralellt. 

l

Dagen till ära var jag helsvart. Surprise. Mössan med säkerhetsnålen är inne på tredje vintern och som jag redan berättat var mina större säkerhetsnålar en viktig del av stylingen i en av de editorials som plåtades. Även ett par av mina ”bonus farmor stickade” raggsockar fick vara med. Tänk om hon visste det, bonusfarmor Britta, att hennes raggsockar spelar en viktig roll i en modeeditorial för en tidning i mellanöstern med en upplaga på ca 80 000 ex.

Vi var ett ganska stort team på plats. Fotograf, stylist, stylistassistent, make up artist, hårstylist, setdesigner med assistent, studiovärdinna och modellen såklart. Ska bli så spännande att se resultatet!

En massa olika sorters tej, en massa olika sorters nålar och klämmor, fiskelinor, ståltråd, fashiontape, våtservetter, rollers, band, snoddar, skohorn, skoputs mm mm tillhör stylistens arbetsverktyg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.